Prefab dakkapel plaatsen

Dakkapel Groningen

Een dakkapel biedt niet alleen extra leefruimte, maar verhoogt ook direct de waarde van uw huis. Bij Van Hattem Dakkapellen plaatsen we in slechts één dag een maatwerk dakkapel op uw woning!

Zelf uw dakkapel ontwerpen?

Met onze configurator stelt u moeiteloos uw eigen dakkapel samen en vraagt udirect een vrijblijvende prijsindicatie aan.

Dakkapel in de wijk Ulgersmaborg
Dakkapel in de wijk Ulgersmaborg

Begin 2023 hebben wij deze dakkapel geplaatst in Groningen. In de "Ulgersmaborg-wijk" is aan de achterzijde van deze woning deze mooie antraciet (RAL7016) dakkapel met witte (RAL9010) boeidelen en kozijnen geplaatst.

Lees verder

Van Hattem Dakkapellen in Groningen

Ons doel is om ervoor te zorgen dat u langdurig kunt genieten van uw dakkapel. Dit bereiken we door gebruik te maken van duurzame, onderhoudsvriendelijke en weerbestendige materialen. Met behulp van onze configurator kunt u uw eigen dakkapel moeiteloos aanpassen en een directe kosteninschatting krijgen. Als deze prijsindicatie aan uw verwachtingen voldoet, staat een van onze ervaren adviseurs klaar om persoonlijk bij u thuis in Groningen langs te komen. Tijdens dit adviesgesprek bespreken we uitgebreid de mogelijkheden en luisteren we naar uw specifieke wensen. Onze adviseurs helpen u graag bij het ontwerpen van de perfecte dakkapel die naadloos aansluit bij de stijl van uw huis en uw persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele voordelen die we bieden:

 • Persoonlijk adviesgesprek bij u thuis.
 • Op maat gemaakt in onze eigen werkplaats.
 • Snelle installatie binnen één dag.

Dakkapel laten plaatsen

Van Hattem Dakkapellen installeert dakkapellen in heel Nederland, dus ook in Groningen. Ontdek de mogelijkheden voor een dakkapel in uw regio en neem gerust contact met ons op voor een kosteloos adviesgesprek. Onze ervaren specialisten produceren uw dakkapel met precisie in onze eigen werkplaats, waarna deze binnen slechts één dag op uw woning wordt geplaatst. Met onze uitgebreide ervaring in het installeren van dakkapellen in Groningen, kunt u vol vertrouwen rekenen op onze deskundigheid en vakmanschap.

Ontdek onze dakkapellen

Kunststof dakkapel
Kunststof dakkapel
 • Hoge isolatiewaarde
 • Duurzaam en weerbestendig
 • Onderhoudsarm
Meer informatie
Houtlook dakkapel
Houtlook dakkapel
 • Karakteristieke uitstraling
 • Passend bij uw woning
 • Gebouwd conform uw wensen
Meer informatie
Luxe dakkapel
Luxe dakkapel
 • Dakkapel geheel op maat
 • Afgestemd op uw huis
 • Extra functionaliteiten
Meer informatie
Houten dakkapel
Houten dakkapel
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Authentieke uitstraling
 • Hout met FSC-keurmerk
Meer informatie

Kunststof of houten dakkapel in Groningen?

Als je in Groningen woont en overweegt een dakkapel te plaatsen, sta je voor een belangrijke keuze: kies je voor een houten of een kunststof dakkapel? Beide materialen hebben hun eigen voordelen en nadelen:

 • Kunststof dakkapel: een kunststof dakkapel is een populaire keuze vanwege het onderhoudsgemak. Kunststof is een duurzaam materiaal dat niet geschilderd hoeft te worden. Het nadeel van kunststof is dat het minder natuurlijk oogt vergeleken met een houtend dakkapel.
 • Houten dakkapel: een houten dakkapel heeft een natuurlijke en warme uitstraling die goed past bij veel huizen in Groningen. Hout is een duurzaam materiaal dat, mits goed onderhouden, jarenlang mee kan gaan. Het nadeel van hout is dat het regelmatig onderhoud nodig heeft, zoals schilderen, om het in goede staat te houden.
 • Houtlook dakkapel: met een houtlook dakkapel profiteert u van het onderhoudsgemak van kunststof dakkapellen, terwijl u niet hoeft in te boeten aan uitstraling. Door het gebruik van houtnerf structuur en houtlookverbindingen (HVL) zijn deze dakkapellen nauwelijks te onderscheiden van houten dakkapellen.

Maak uw dakkapel compleet!

Bij Van Hattem Dakkapellen stelt u uw eigen kunststof of houten dakkapel samen met onze extra mogelijkheden en accessoires. We bieden bijvoorbeeld de optie om ventilatieroosters in te bouwen of elektrische rolluiken toe te voegen. Ontdek ook onze andere opties en accessoires voor dakkapellen in Groningen.

Dakkapel adviesgesprek

Dakkapel vergunning in Groningen

Bij het plaatsen van een dakkapel aan de voor-, zij- of achterkant van uw woning gelden specifieke voorschriften en richtlijnen, die kunnen verschillen per gemeente. Afhankelijk van uw situatie kan het noodzakelijk zijn om een omgevingsvergunning aan te vragen of aanvullende constructieberekeningen uit te voeren. Omdat deze vereisten kunnen variëren per gemeente, is het van essentieel belang om de specifieke regels en voorschriften in uw gemeente te raadplegen voordat u besluit een dakkapel te laten plaatsen. Uiteraard kunnen wij u hiermee helpen!

Bezoek onze werkplaats

Zeker weten dat Van Hattem Dakkapellen de juiste partij is voor de installatie van uw dakkapel? Wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze werkplaats en met eigen ogen te zien hoe wij onze op maat gemaakte dakkapellen produceren. Tevens tonen wij de hoogwaardige materialen die wij gebruiken om de KOMO-kwaliteit te waarborgen.

Dakkapellen door heel Nederland

Van Hattem Dakkapellen is gevestigd in Genemuiden, vanuit deze locatie plaatsen wij dakkapellen door heel Nederland. Wij zijn dan ook regelmatig in Groningen te vinden!

Bekijk alle locaties
Van Hattem Dakkapellen plaatst dakkapellen door het hele land.

Veelgestelde vragen

Kan ik een dakkapel zonder vergunning plaatsen in Groningen?

In Groningen is het in veel gevallen mogelijk om een dakkapel te laten plaatsen zonder vergunning, mits deze voldoet aan specifieke voorwaarden. Desondanks is het verstandig om altijd de lokale bouwverordening te raadplegen, omdat er mogelijk specifieke regels en uitzonderingen gelden in Groningen. Bij Van Hattem Dakkapellen hebben we ervaring met de regelgeving in Groningen en bieden we deskundig advies om ervoor te zorgen dat uw dakkapel aan alle vereisten voldoet.

Is een dakkapel een waardevolle investering in Groningen?

Het installeren van een dakkapel is absoluut een waardevolle investering in Groningen. Een dakkapel biedt diverse voordelen die niet alleen bijdragen aan het comfort van uw woning, maar ook de waarde ervan kunnen verhogen. Door extra leefruimte te creëren en de lichtinval te vergroten, krijgt uw zolder een nieuwe dimensie en wordt het een functioneel en aangenaam deel van uw huis. In veel gevallen levert het plaatsen van een dakkapel zelfs meer op dan het kost, gezien de groeiende vraag naar woningen met extra ruimte en comfort.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een dakkapel in Groningen?

De kosten voor het plaatsen van een dakkapel in Groningen kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de afmetingen, de afwerking en eventuele extra opties. Bij Van Hattem Dakkapellen streven we naar transparantie en bieden we op maat gemaakte offertes die rekening houden met uw specifieke wensen en de kenmerken van uw woning. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en een vrijblijvende prijsindicatie.