Om nog meer uit uw dakkapel te halen, is het belangrijk om ook te kijken naar de ventilatiemogelijkheden van de ramen

Ventilatiemogelijkheden voor uw dakkapel

Het hebben van een dakkapel biedt vele voordelen, waaronder extra ruimte, meer lichtinval en een prachtig uitzicht. Om nog meer uit uw dakkapel te halen, is het belangrijk om ook te kijken naar de functionaliteit en ventilatiemogelijkheden van de ramen. Om uw dakkapel te kunnen ventileren kunt u kiezen voor een ventilatierooster of een zomer- en winterstand

Onze experts helpen u graag bij het uitzoeken van een dakkapel.

Vrijblijvend een adviesgesprek?

Heeft u hulp nodig met het uitzoeken van ventilatiemogelijkheden voor uw dakkapel? Wij komen graag bij u op locatie om de mogelijkheden te bespreken!

Voordelen van een ventilatierooster

De “vaste”ramen van de kozijnen kunnen voorzien worden van een ventilatierooster. Dit biedt diverse voordelen om de nieuw gecreëerde ruimte te voorzien van frisse lucht. Een aantal voordelen:

Verbeterde luchtcirculatie

Een ventilatierooster zorgt voor een goede luchtcirculatie in de ruimte. Het maakt het mogelijk verse lucht binnen te laten en helpt bij het afvoeren van vochtige lucht.

Beheersing van temperatuur en vochtigheid

Ventilatieroosters kunnen helpen bij het handhaven van een comfortabel binnenklimaat.

Verbeterde luchtkwaliteit

Een goede ventilatie is essentieel voor het behoud van een goede luchtkwaliteit. Ventilatieroosters kunnen bijdragen aan het verminderen van de concentratie van schadelijke stoffen, zoals vluchtige organische stoffen (VOS), allergenen, vocht en schimmelsporen. Dit kan de gezondheid en het welzijn van de bewoners verbeteren.

Energiebesparing

Door ventilatieroosters kan de behoefte aan kunstmatige koeling en verwarming verminderd worden. Door het benutten van natuurlijke luchtstromen kan de ventilatie verbeterd worden zonder afhankelijk te zijn van mechanische systemen.

Voordelen van zomer- en winterstand

Het hebben van draaikiepramen in je dakkapel biedt diverse voordelen, waaronder de mogelijkheid om te profiteren van de zomer- en winterstand. Deze handige functionaliteit stelt je in staat om de ramen - afhankelijk van het seizoen - op verschillende manieren te openen en te positioneren. Een aantal voordelen:

Verhoogde ventilatie

De zomerstand van draaikiepramen in dakkapellen maakt het mogelijk om frisse lucht binnen te laten en een goede luchtcirculatie te creëren.

Minder warmteverlies

De winterstand van draaikiepramen in dakkapellen zorgt ervoor dat het raam slechts op een kleine kier opent. Dit minimaliseert warmteverlies en draagt bij aan energiebesparing.

Flexibiliteit en comfort

De zomer- en winterstand geven je de flexibiliteit om de ventilatie in je dakkapel aan te passen aan de weersomstandigheden en je persoonlijke voorkeuren. Hierdoor kun je genieten van een comfortabel binnenklimaat, ongeacht het seizoen.

Ontdek de mogelijkheden

Wilt u meer weten over de ventilatiemogelijkheden voor uw dakkapel? Bij Van Hattem Dakkapellen staan we klaar om je te adviseren. Neem vandaag nog contact met ons op en wij denken graag met u mee!

Bij Van Hattem Dakkapellen maken we uw dakkapel volledig op maat.

Open ramen

Veel mensen zijn van mening dat het voldoende is om slechts enkele uren een raam open te zetten om een frisse luchtstroom te creëren in huis. Echter, een onderzoek uitgevoerd door TNO heeft aangetoond dat het effect van deze tijdelijke luchtcirculatie al snel verdwijnt, zelfs al na een half uur nadat het raam is gesloten. Het is daarom belangrijk om het tijdelijk luchten van uw huis niet te verwarren met daadwerkelijke ventilatie. Ventileren is een continu proces dat 24 uur per dag plaats moet vinden om een gezonde luchtkwaliteit te handhaven.

Wij plaatsen dakkapellen door het hele land!

Wij voorzien klanten door het hele land van hoogwaardige dakkapellen, inclusief verschillende ventilatiemogelijkheden. We zijn regelmatig actief in de volgende plaatsen om dakkapellen te plaatsen:

Bekijk alle plaatsen
Van Hattem Dakkapellen plaatst dakkapellen door het hele land.

Veelgestelde vragen over ventilatiemogelijkheden

Worden de ramen standaard geleverd met zomer- en winterstand?

Nee, dit is een optie. De zomer/winterstand is een goedkoper alternatief t.o.v. een ventilatierooster om een ruimte te ventileren.

Kan ik gemakkelijk zelf de stand van mijn draaikiepraam aanpassen?

Ja, de zomer/winterstand bedient u gemakkelijk via een draaibaar palletje. In onze brochure over de zomer- en winterstand vindt u een overzicht van de stappen.

Zijn ventilatieroosters verplicht bij een dakkapel?

Nee, er is geen wettelijke verplichting om ventilatieroosters in een dakkapel te plaatsen. Wel is het aangeraden om ventilatievoorzieningen te hebben in een dakkapel om een gezond binnenklimaat te waarborgen en vochtproblemen te voorkomen.

Hoeveel ventilatieroosters zijn nodig voor een dakkapel?

Het aantal benodigde ventilatieroosters hangt af van verschillende factoren, zoals onder andere het aantal vierkante meters vloeroppervlak.

Welke voordelen bieden geluiddempende ventilatieroosters?

Geluiddempende ventilatieroosters zijn speciaal ontworpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. Ze zorgen voor een goede ventilatie terwijl ze tegelijkertijd het geluid van verkeer, bouwwerkzaamheden of andere omgevingsgeluiden aanzienlijk verminderen.

Ontdek ook onze andere opties

Horren
Horren
 • Ongedierte buiten houden
 • Ventilatie
 • Meer privacy
Meer informatie
Kozijnen op kleur
Kozijnen op kleur
 • Naadloze integratie
 • Verbeterde uitstraling
 • Realistische nerfstructuur
Meer informatie
Raambekleding
Raambekleding
 • Aluminium jaloezieën
 • Plissé gordijnen
 • Inzethorren
Meer informatie
Zonwering
Zonwering
 • Zonwerend
 • Energiebesparend
 • Meer privacy
Meer informatie