Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw dakkapel van 4 meter.

Dakkapel 4 meter

Haal het maximale uit de ruimte met een dakkapel van 4 meter. Gemiddeld genomen zorgt een dakkapel van deze omvang voor een extra vloeroppervlakte van ongeveer 6 tot 8 vierkante meter. Deze uitbreiding biedt eindeloze mogelijkheden, of het nu gaat om het creëren van een extra slaapkamer, een stijlvolle studeerkamer, een inspirerende hobbyruimte of gewoon een praktische opbergruimte. Ontdek hoe u uw zolderruimte optimaal kunt benutten met een dakkapel van 4 meter.

Onze experts helpen u graag bij het uitzoeken van een dakkapel.

Zelf uw dakkapel ontwerpen?

Stel gemakkelijk uw maatwerk dakkapel van 4 meter samen met onze configurator en ontvang direct een vrijblijvende prijsindicatie!

Toegestane afmetingen

Bij het bepalen van de breedte en hoogte van uw dakkapel zijn er altijd specifieke richtlijnen waar u rekening mee moet houden. Deze richtlijnen zijn vastgelegd in het bouwbesluit en dienen zowel ter bescherming van de erfgrens als de brandveiligheid van de woning. Als u van plan bent om een dakkapel te bouwen zonder bouwvergunning, dan gelden er een aantal voorwaarden zoals de maximale hoogte, de afstand boven de dakvoet en op welke zijde van het huis de dakkapel geplaatst wordt. Ook verschilt het per gemeente wat is toegestaan.

Maten dakkapel voorgevel

Als u van plan bent om een dakkapel op de voorgevel van uw huis te bouwen, dan moet u rekening houden met de maximale breedte. Deze breedte kan sterk variëren, afhankelijk van de gemeente waarin u woont. In de meeste gevallen is het standaard toegestaan om op de helft van de voorgevel te bouwen. Echter, elke gemeente kan afwijkende regels hanteren. Zo kan het zijn dat in sommige gemeenten slechts 30 procent van de voorgevel bebouwd mag worden, terwijl andere gemeenten een bredere marge van wel 70 procent hanteren. Door de specifieke richtlijnen en voorschriften van uw gemeente te raadplegen, kunt u een betrouwbare berekening maken om de maximale breedte van uw dakkapel op de voorgevel te bepalen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw bouwplannen voldoen aan de geldende regelgeving.

Kosten dakkapel 4 meter

De kosten van een dakkapel van 4 meter kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor een kunststof dakkapel van 4 meter tussen de € 8.500,- en € 9.500,00-.

Factoren die invloed hebben op de kosten

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs. Een aantal aspecten die de prijs kunnen beïnvloeden zijn:

  • Helling van het dak: de helling van uw dak is bepalend voor de kosten. Dit komt omdat een dakkapel die op een dak met een lagere helling wordt geplaatst groter is dan een dakkapel die op een dak met een helling van 45 graden wordt geplaatst.
  • Afwerking en materiaalkeuze: de keuze van het materiaal en de afwerking van een dakkapel hebben een directe invloed op de kosten. De prijs voor materiaal zoals hout ligt hoger dan kunststof of houtlook. Daarnaast heeft de keuze van het glas of het soort raam ook invloed op de hoogte van de kosten.
  • Extra opties: eventuele extra opties kunnen de kosten verhogen. Denk hierbij aan zaken zoals rolluiken, horren of ventilatieroosters. Deze extra functies kunnen de functionaliteit van de dakkapel verbeteren, maar komen wel met een meerprijs. → meer over de opties.

Meer weten over een dakkapel van 4 meter?

Wij informeren u graag over de verschillende afmetingen van een dakkapel, waaronder ook de mogelijkheden voor een dakkapel van 4 meter. Neem gerust contact met ons op of plan direct een afspraak in!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Montage binnen één dag

Wij kunnen het plaatsen van een dakkapel van 4 meter binnen één dag realiseren. Doordat we alle prefab dakkapellen in onze eigen fabriek op maat maken kunnen wij de dakkappelen casco binnen één dag plaatsen. Hierdoor geniet u binnen de kortste keren van extra woonruimte.

Offerte dakkapel 4 meter

Bent u geïnteresseerd in de vele mogelijkheden van een dakkapel van 4 meter bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan! Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van uitgebreide informatie over de verschillende opties en afwerkingen. Bovendien bieden wij u graag een op maat gemaakte offerte aan, volledig afgestemd op uw specifieke wensen en budget.