Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw dakkapel van 5 meter.

Dakkapel 5 meter

Met een dakkapel van 5 meter vergroot u uw woning aanzienlijk en creëert u extra ruimte. Deze ruime dakkapel biedt gemiddeld zo'n 7 tot 10 vierkante meter extra vloeroppervlak, waardoor u talloze mogelijkheden heeft om uw woonwensen te realiseren. Ontdek de mogelijkheden van een dakkapel van 5 meter en lees meer over de voordelen die het u biedt.

Onze experts helpen u graag bij het uitzoeken van een dakkapel.

Zelf uw dakkapel ontwerpen?

Stel gemakkelijk uw maatwerk dakkapel van 5 meter samen met onze configurator en ontvang direct een vrijblijvende prijsindicatie!

Maximale afmetingen

Bij het bouwen van een dakkapel moet u rekening houden met specifieke richtlijnen die zijn vastgelegd in het bouwbesluit. Als u een dakkapel zonder bouwvergunning wilt bouwen, zijn er bepaalde voorwaarden, zoals de maximale hoogte en de positie op het dak. Daarnaast gelden er specifieke regels voor de breedte van een dakkapel op de voorgevel, die per gemeente kunnen verschillen. Het is belangrijk om de richtlijnen en voorschriften van uw gemeente te raadplegen om de maximale breedte van uw dakkapel op de voorgevel te bepalen en ervoor te zorgen dat uw bouwplannen aan alle regelgeving voldoen.

Voordelen dakkapel 5 meter

Een dakkapel biedt verschillende voordelen voor uw woning. Allereerst zorgt de ruime afmeting van de dakkapel voor aanzienlijk meer vloeroppervlak. Gemiddeld genereert een dakkapel van 5 meter zo’n 7 tot 10 extra vierkante meter aan bruikbare ruimte. Deze extra ruimte kan worden benut voor diverse doeleinden, zoals het creëren van een extra slaapkamer, een stijlvolle werkkamer of een ruime speelkamer voor de kinderen. Daarnaast zorgt de dakkapel voor meer natuurlijk lichtinval, waardoor de ruimte aangenamer en ruimtelijker aanvoelt. Bovendien kan een dakkapel de waarde van uw woning verhogen, waardoor het een waardevolle investering is op lange termijn. Met een dakkapel combineert u functionaliteit en wooncomfort en waardoor u uw woning op meerdere vlakken verrijkt.

Meer weten over een dakkapel van 5 meter?

Onze deskundige adviseurs voorzien u graag van uitgebreide informatie over de diverse afmetingen van dakkapellen, inclusief de mogelijkheden voor een dakkapel van 5 meter. Neem gerust contact met ons op of plan direct een afspraak in om alle details te bespreken!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Kosten dakkapel 5 meter

De uiteindelijke prijs van een dakkapel kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kunt u denken aan eventuele extra opties, het gekozen materiaal en de helling van het dak. Gemiddeld liggen de kosten voor een kunststof dakkapel van 5 meter tussen € 10.000,- en € 12.500,- .

De helling van het dak speelt een rol in de kosten, aangezien een dakkapel op een dak met een helling van 30 graden groter is dan op een dakkapel op een dak met een helling van 55 graden. Daarnaast hebben de materiaalkeuze en afwerking directe invloed op de prijs, waarbij hout over het algemeen duurder is dan kunststof of houtlook. Ook de keuze van glas en het type raam kunnen de kosten beïnvloeden. Ten slotte verbeteren extra opties, zoals rolluiken, horren of ventilatieroosters de functionaliteit van de dakkapel, maar deze gaan gepaard met extra kosten.

Montage binnen één dag

Bij Van Hattem plaatsen we slechts binnen één dag een dakkapel van 5 meter. Deze wordt zonder binnenafwerking (casco) opgeleverd. Doordat we al onze dakkapellen prefab op maat maken in onze eigen fabriek, kunnen wij een snelle installatie garanderen. Hierdoor minimaliseren we de overlast en kunt u zo snel mogelijk genieten van de extra woonruimte.

Offerte aanvragen

Bent u nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden van een dakkapel voor uw woning? Neem dan vandaag nog contact op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen! Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u een zo goed mogelijk advies te geven dat aansluit bij uw wensen.