Dakkapel wordt geplaatst

Laat uw dakkapel plaatsen door VH Dakkapellen

De plaatsing van uw dakkapel(len) is bij Van Hattem Dakkapellen in goede handen! Met honderden geplaatste dakkapellen zijn onze eigen KOMO gecertificeerde monteurs echte experts. Een dakkapel wordt door hen dan ook in één dag geplaatst. Het team begint al vroeg met het realiseren van de sparing waarin uw dakkapel precies zal passen. Voor de montage wordt gebruikgemaakt van een hijskraan. Resterende balken en bouwafval worden netjes naar beneden gehesen. Hierna wordt uw dakkapel gemonteerd en waterdicht gemaakt door het team. In slechts een paar uur is uw dak voorzien van een dakkapel!

Zelf uw dakkapel ontwerpen?

Met onze handige configurator ontwerpt u moeiteloos uw eigen dakkapel op maat en ontvangt u direct een vrijblijvende prijsindicatie!

Voorbereiding op het plaatsen van dakkapellen

Om het plaatsen van uw dakkapel goed voor te bereiden, kunt u verschillende stappen ondernemen.

  • Leegruimen van de ruimte: om het montageteam een veilige werkruimte te bieden, is het belangrijk dat de ruimte zo goed mogelijk is opgeruimd en vrijgemaakt. Dat betekent dat gemakkelijk te verplaatsen spullen beter even naar een andere kamer kunnen worden verplaatst. Dit zorgt voor een vrije doorgang voor het team en verkleint de kans op ongelukken.
  • Beschermen inboedel: het voorkomen van beschadigingen is ook hier beter dan genezen. Zorg voor het goed afdekken van de gehele looproute naar de ruimte en voor het afdekken van uw vloeren, muren en persoonlijke spullen in de ruimte waar de dakkapel wordt geplaatst. Denk hierbij aan stucloper, ook leidingwerk welke zich op of net boven de vloer bevinden dient u goed te beschermen voordat u deze bedekt met een vloerbeschermer.
  • Informeer uw buren: de tijd waarop wij de werkzaamheden uitvoeren communiceren wij van tevoren. Dit geeft u de kans om uw buren hierover te informeren, zodat zij niet voor eventuele verrassingen komen te staan. Misschien komen zij ook wel toekijken hoe de dakkapellen worden geplaatst.

Hoe gaat het plaatsen van een dakkapel in zijn werk?

Het plaatsen van een dakkapel is een ingrijpende maar veelbelovende verbetering voor uw woning. Het proces omvat zorgvuldige planning, vakmanschap en aandacht voor detail. Bij Van Hattem Dakkapellen plaatsen wij een dakkapel als volgt:

Voorbereiding en aankomst montageploeg

Een standaard kraan heeft om zijn werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren een ruimte nodig van 12 bij 7 meter. Onze bus inclusief trailer heeft een ruimte nodig van 12 bij 5 meter. Het is belangrijk dat u op de dag van plaatsen voldoende ruimte/ parkeervakken vrijmaakt en houd voor de plaatsing van uw dakkapel. De montageploeg komt ‘s ochtends vroeg, afhankelijk van het verkeer, tussen 07:00 en 8:00 bij u de straat in rijden. Ze zullen de bussen en trailers op de door u gereserveerde ruimte zo functioneel mogelijk parkeren. Na de eerste kennismaking zullen de monteurs een aantal keer door uw woning lopen om hun gereedschap en de benodigde spullen naar binnen te brengen.

Verwijdering dakbeschot en sparing creëren

Vervolgens wordt de plek van de dakkapel uitgetekend, en wordt er een begin gemaakt met het verwijderen van het dakbeschot en isolatie. Er wordt eerst een kleine sparing gerealiseerd waardoor de monteurs de toegang tot het buiten dak krijgen. Daarna worden de dakpannen systematisch verwijderd en worden door deze kleine sparing naar binnen aangegeven. Het bouwafval en de dakpannen gaan direct in Big-Bags (afhankelijk van de grootte van de dakkapel zullen dit 3 à 4 zakken zijn). De Big-Bags zullen zodra het kan met behulp van de kraan uit uw woning worden gehesen zodat er weer werkruimte ontstaat voor het realiseren van de benodigde constructie. De benodigde sparing voor uw dakkapel wordt met behulp van zwaar gereedschap (wat zeker lawaaiig zal zijn) uitgezaagd. Doordat van binnenuit de buitenzijde van het dak niet te zien is, zullen de monteurs de sparing zo strak mogelijk proberen te zagen. Het is belangrijk om te weten dat omdat er aan uw dakconstructie wordt gewerkt, uw bestaande dakconstructie altijd onder spanning staat. Wanneer wij uw dakkapel gaan plaatsen moeten wij uw dakconstructie aanpassen, wat kan leiden tot werking in uw woning.

Plaatsing en afwerking dakkapel

Zodra de constructie gereed is wordt de dakkapel op de trailer losgemaakt en door middel van hijsbanden opgetild en boven uw woning gehesen. De kraanmachinist staat via een portofoon in contact met onze monteurs en zal op aanwijzingen de dakkapel zachtjes laten zakken. Als de dakkapel zakt kunnen de monteurs vanuit binnen alles goed zien, controleren en bijsturen dat de dakkapel juist wordt geplaatst. Zodra de dakkapel op de nieuwe constructie rust, wordt deze waterpas en vastgezet. Een dakkapel wordt door middel van een waterpas gestelde stelregel aan uw dakbeschot vastgezet, Dit is de basis waarop de dakkapel wordt geplaatst. Het is mogelijk dat uw dakbeschot vanuit de bouw of door de jaren heen niet 100% vlak is. Na plaatsing kan het hierdoor lijken dat de dakkapel niet symmetrisch op het dak staat. Dit is een optische waarneming, Wij plaatsen een dakkapel altijd waterpas en niet met de kromming van uw dakbeschot mee.

Afwerking en oplevering

De hijsbanden worden verwijderd en de kraanmachinist zal de kraan inpakken en naar zijn volgende bestemming gaan. De monteurs gaan door een van de ramen naar buiten om de dakaansluitingen aan de boven en zijkanten af te werken. Zodra dit gereed is zit uw dakkapel optimaal verbonden met uw dak en is deze wind en waterdicht. Als laatste zullen aan de binnenzijde de eventuele naden afgewerkt worden. Het gereedschap wordt weer naar de bus gebracht en zal de ruimte bezemschoon worden achtergelaten. De dakkapel wordt aan u opgeleverd en de werking van eventuele rolluiken of andere opties worden aan u uitgelegd. Uw dakkapel wordt zonder binnen afwerking (casco) opgeleverd. Deze oplevering is voor beide partijen een belangrijk moment. Mocht u iets zien waar u vraagtekens bij heeft dan dient u dit direct met de monteurs te bespreken, zij kunnen vervolgens ter plekke eventuele wijzigingen doorvoeren.

Meer weten over het plaatsen van uw dakkapel?

Onze adviseurs informeren u graag over de benodigdheden voor het plaatsen van een dakkapel. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in. Net zo makkelijk!

Dakkapel adviesgesprek

Maatvoering

De hoogte van de vensterbank en het plafond zijn afhankelijk van de bouwkundige situatie van uw woning. Dit wordt inzichtelijk op het moment van montage. Wij zullen uw wensen zo goed mogelijk benaderen.

Weersomstandigheden

Het kan voorkomen dat u tijdens het plaatsten van uw dakkapel (len) wordt verrast door onstuimige weersomstandigheden. Helaas hebben wij hier geen invloed op. Mocht de montage door plotseling onwerkbaar weer niet kunnen plaats vinden dan zal er een nieuwe datum worden bepaald.

KOMO-keurmerk

Zekerheid voor u. Onze werkzaamheden worden uitgevoerd door gecertificeerde vakmensen. Wij voeren het KOMO-Dakkapellen certificaat, hét kwaliteitskeurmerk voor dakkapellen.