Als het gaat om raambekleding voor dakkapellen, zijn de mogelijkheden bij Van Hattem Dakkapellen eindeloos.

Raambekleding voor uw dakkapel

Als het gaat om raambekleding voor dakkapellen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is het beste om de keuze voor raambekleding te kiezen die past bij de functie van de ruimte. Om u te helpen, hebben wij een aantal mogelijkheden hieronder uiteengezet. Ontdek nu de verschillende mogelijkheden en vind de perfecte raambekleding die past bij uw dakkapel en persoonlijke stijl.

Onze experts helpen u graag bij het uitzoeken van een dakkapel.

Vrijblijvend een adviesgesprek?

Heeft u hulp nodig met het uitzoeken van raambekleding voor uw dakkapel? Wij komen graag bij u op locatie om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken! Uiteraard bent u bij ons ook van harte welkom!

Verschillende soorten raambekleding

Bij het kiezen van raamdecoratie voor een dakkapel is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van elke ruimte. Verschillende kamers vereisen verschillende soorten raamdecoratie om optimaal te voldoen aan de functionaliteit en esthetiek. Voor raambekleding in uw dakkapel zijn er diverse mogelijkheden. Van jaloezieën tot plisségordijnen en rolgordijnen tot shutters, er is een ruime keuze aan producten. Hier zijn drie populaire opties die geschikt zijn voor verschillende ruimtes:

Aluminium jaloezieën

Voor een badkamer, waar vochtbestendigheid essentieel is, zijn aluminium jaloezieën een uitstekende keuze. Ze zijn bestand tegen vocht en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt. Het frame van de jaloezieën is leverbaar in 4 standaard RAL-kleuren.

Plissé gordijnen

In de slaapkamer zijn plissé gordijnen de populairste raambekleding. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en patronen. Zo kunt u kiezen van decoratief tot verduisterend. Bij de decoratieve en niet doorschijnende stoffen zijn de touwtjes altijd zichtbaar door het stof heen. Bij andere stoffen is dit niet het geval. Het frame van de plissés is in 5 standaard RAL-kleuren leverbaar, een afwijkende RAL-kleur is tegen meerprijs ook mogelijk.

Inzethorren

Een inzethor op maat is een eenvoudige maar praktische hor voor je draaikiepraam. Inzethorren kun je plaatsen en weghalen door de hor vast- of los te klikken in het kozijn. De hor is te bevestigen met behulp van speciale klemmen waardoor boren en schroeven overbodig zijn.

Jaloezieën

Jaloezieën vormen een veelzijdige en praktische keuze voor raambekleding in een dakkapel. Onze aluminium jaloezieën zijn geschikt voor uw dakkapel. Deze jaloezie wordt namelijk geleverd in een frame. Dit frame is speciaal ontwikkeld voor een kunststof kozijn maar uiteraard ook toepasbaar voor een houten- of aluminium kozijn. Dit product wordt door middel van magneet- en staalband bevestigd op het kozijn. De aluminium lamellen van de jaloezie hebben een breedte van 25mm en worden door middel van een kunststof lip aan de trekbalk bediend. De trekbalk is altijd voorzien van een standaard kleur onderlijst, welke kan afwijken van het frame.

Deze jaloezieën kunt u zowel in de vaste delen plaatsen als in de draaikiepramen. In de kiepstand blijft deze jaloezie strak tegen het glas zitten. Indien het raam gereinigd moet worden kan het product eenvoudig van het kozijn worden verwijderd en eenvoudig weer terug geplaatst. De bediening van deze jaloezie gaat enkel van boven naar beneden.

Aluminium jaloezieën zijn bijzonder geschikt voor dakkapellen. Ze bieden volledige controle over de lichtinval en inkijk, zijn bestand tegen vocht en vuil, en hebben een slank profiel waardoor ze weinig glas bedekken wanneer ze volledig zijn geopend.

Meer weten over raambekleding voor uw dakkapel?

Bij Van Hattem begrijpen we dat elke dakkapel uniek is en dat persoonlijk advies belangrijk is bij het maken van de juiste keuze. Daarom staan onze experts klaar om u te voorzien van professioneel advies en u te begeleiden bij het vinden van de perfecte raambekleding voor uw dakkapel. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek en ontdek alle mogelijkheden om uw dakkapel te voorzien van raambekleding.

Bij Van Hattem Dakkapellen maken we uw dakkapel volledig op maat.

Plissé gordijnen

Voor een stijlvolle en functionele raambekleding voor uw dakkapel zijn de plissé gordijnen van KeJe een uitstekende keuze. KeJe biedt verschillende opties, waaronder de KeJe Splendid Pliss. Dit is een uniek raamdecoratie product., destijds speciaal ontwikkeld voor een kunststof kozijn. Uiteraard is het product ook toepasbaar voor een houten of aluminium kozijn. Het product is compleet geïntegreerd in een aluminium frame, welke door middel van magneet- en staalband wordt gemonteerd op het kozijn.

De KeJe Splendid Pliss bevindt zich met het frame tussen de glaslatten van het kozijn, wat zorgt voor een strak en nagenoeg vlak geheel. Met geïntegreerde handgrepen en een uniek vergrendelsysteem kunt u het gordijn in elke gewenste stand positioneren. Zowel topdown als bottom up. Door de bevestiging van het dubbelzijdige magneet- en staalband kan het product makkelijk worden verwijderd van het kozijn.

De stoffen zijn leverbaar in diverse stofkleuren en stofsoorten, van decoratief tot verduisterend. Bij de decoratieve en niet doorschijnende stoffen zijn de touwtjes altijd zichtbaar door de stof heen. Bij de andere stoffen is dit niet het geval. De Splendid Pliss is leverbaar in 5 standaard RAL kleuren. Een afwijkende RAL kleur is tegen meerprijs ook mogelijk.

Inzethorren

De inzethor is een insectenwerend product welke uitermate geschikt is voor het buitenhouden van insecten. Dit product is voorzien van een aluminium frame, waar vlak gaas in wordt verwerkt. Het vlakke gaas is standaard leverbaar in grijs en zwart gaas of tegen meerprijs met pollen-, aluminium, of petscreen gaas. De inzethor is uitermate geschikt voor een kunststof draaikiepraam en in sommige gevallen ook voor een houten draaikiepraam. Dit is afhankelijk van de stalen strip die in een houten kozijn aanwezig is.

Vanwege verschillende type kozijnen is de inzethor leverbaar in drie verschillende dieptes en leverbaar in 11 standaard RAL kleuren. Uiteraard is een afwijkende RAL kleur tegen meerprijs ook mogelijk. Zo is er altijd een inzethor die past bij uw dakkapel. Vanwege de uiterst dunne flens (slecht 0,8mm) neemt de druk op het beslag van het kozijn niet of nauwelijks toe.

Heeft u een schuin kozijn? Dat is geen enkel probleem. De inzethor is ook schuin te produceren. Wanneer het kozijn en de inzethor hoger is dan 1.500mm dan zal dit product worden voorzien van een tussenstijl. Vanwege het strak inrollen van het gaas is het mogelijk dat de stijlen krom gaan staan, waarbij een tussenstijl dit tegen zal gaan.

Wij gaan het hele land door!

Van Hattem Dakkapellen voorziet klanten door het gehele land van hoogwaardige dakkapellen, inclusief raambekleding. We zijn regelmatig in de volgende plaatsen om dakkapellen te plaatsen:

Bekijk alle plaatsen
Van Hattem Dakkapellen plaatst dakkapellen door het hele land.

Veelgestelde vragen over raambekleding

Zijn er nog andere mogelijkheden voor raambekleding voor mijn dakkapel?

Naast de 3 aangeboden mogelijkheden (jaloezieën, plissés en inzethorren) zijn er meerdere mogelijkheden. Door een samenwerking met onze leverancier kunnen wij u naar hen doorverwijzen. Zij kunnen daardoor het juiste maatwerk opnemen en leveren.

Kan raambekleding op maat gemaakt worden voor mijn dakkapel?

Ja, maatwerk is vaak noodzakelijk voor dakkapellen die verschillen van de standaard afmetingen. Daarom bieden we op maat gemaakte raambekleding voor dakkapellen, zodat uw raambekleding perfect aansluit.

Welke raambekleding is geschikt voor een vochtige ruimte zoals een badkamer?

Voor vochtige ruimtes zoals badkamers is het belangrijk om te kiezen voor raambekleding die bestand is tegen vocht. Aluminium jaloezieën is een uitstekende optie. Deze materialen zijn duurzaam en zijn bestand tegen vocht.

Is er ook gaas voor pollen (hooikoorts)?

Wanneer u klachten heeft zoals hooikoorts dan kunnen wij u het zogenoemde pollengaas aanbieden. Dit is fijnmazig gaas wat pollen tegenhoudt.

Bekijk ook onze andere opties

Kozijnen op kleur
Kozijnen op kleur
 • Naadloze integratie
 • Verbeterde uitstraling
 • Realistische nerfstructuur
Meer informatie
Ventilatiemogelijkheden
Ventilatiemogelijkheden
 • Beheersing van temperatuur
 • Verbeterde luchtkwaliteit
 • Energiebesparing
Meer informatie
Zinken deklijst
Zinken deklijst
 • Aantrekkelijke uitstraling
 • Duurzaam & onderhoudsarm
 • Bescherming
Meer informatie
Zonwering
Zonwering
 • Zonwerend
 • Energiebesparend
 • Meer privacy
Meer informatie