Dakkapel adviesgesprek

Dakkapel configurator

Met onze handige configurator stelt u eenvoudig een dakkapel op maat samen, hieronder leggen we stap voor stap uit hoe deze werkt!

Zelf uw dakkapel ontwerpen?

Stel gemakkelijk uw dakkapel op maat samen met onze configurator en ontvang direct een vrijblijvende prijsindicatie!

Ontwerp uw droomdakkapel

Met onze handige dakkapel configurator stelt u eenvoudig uw droomdakkapel samen. Door een paar simpele stappen te volgen, kunt u gemakkelijk de grootte, materialen, kleuren en extra opties naar wens aanpassen. Nadat u deze stappen heeft doorlopen, kunt u direct een offerte aanvragen. Op basis van uw configuratie stellen wij vervolgens een op maat gemaakte offerte op. Deze ontvangt u binnen 48 uur.

Uw dakkapel samenstellen in 10 stappen

Met onze handige configurator stelt u in 10 stappen uw droomdakkapel samen! Hieronder nemen we u stap voor stap mee door de functionaliteiten van deze tool, zodat u vol vertrouwen uw dakkapel kunt ontwerpen.

Stap 1: Type dakkapel

In de eerste stap geeft u aan welk type dakkapel uw voorkeur heeft: een basis- of kader dakkapel. Deze stap bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw dakkapel. Een basis dakkapel is het meest voorkomende type dakkapel met een standaard ontwerp. Een kadermodel, daarentegen, is voorzien van een kaderrand die in HPL wordt uitgevoerd en heeft daardoor een strakke, moderne uitstraling.

Stap 2: Hellingshoek

In de tweede stap geeft u aan hoe schuin het dak is. De hellingshoek van het dak is belangrijk voor het bepalen van de afmetingen van de dakkapel en om de dakkapel perfect aan te laten sluiten op de dakconstructie. De meeste daken hebben een hellingshoek tussen de 35° en 45°. U kunt de hellingshoek van uw dak op twee manieren bepalen: met een digitale waterpas of via een app op uw een smartphone. U kunt deze tegen het dakbeschot aanhouden en de graden aflezen.

Stap 3: Hoogte

De derde stap stelt u in staat om de hoogte van uw dakkapel te bepalen, zodat de dakkapel voldoet aan uw ruimtelijke eisen. De hoogte van de dakkapel is de hoogte van het kozijn plus de hoogte van de dakrand (25 cm). Of er een vergunning nodig is voor de dakkapel hangt onder andere af van de hoogte. Voor een dakkapel van 1.75 m of lager is geen vergunning nodig, mits deze voldoet aan alle overige vereisten. Daarnaast geeft u in deze stap ook de hoogte van de borstwering aan. Een borstwering is het dichte gedeelte onder het raam van de dakkapel, die vaak wordt gebruikt om meer loopruimte te creëren. Dit is een extra optie en heeft dus een meerprijs.

Stap 4: Tussenpanelen

In de vierde stap heeft u de mogelijkheid om tussenpanelen toe te voegen aan uw dakkapel. Deze panelen bieden niet alleen de mogelijkheid om verschillende ruimtes binnen de dakkapel te creëren, maar ze kunnen ook een aanzienlijke invloed hebben op de functionaliteit van de ruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld aparte kamers creëren, of ruimte voor een ingebouwde kast.

Stap 5: Breedte

In deze stap definieert u de breedte van de dakkapel en geeft u de indeling weer per kozijn. De breedte van de dakkapel wordt bepaald door de breedte van de kozijnen. Deze maatvoering is nog niet definitief en wordt door ons exact bepaald wanneer we bij u langskomen. De zijwangen van de dakkapel zijn 14 cm breed. Tussen de zijwang en het kozijn plaatsen wij altijd een balk van 44 mm om de afwerking mooi aan te laten sluiten. Bij een tussenmuur houden we minimaal 5 cm ruimte tussen de muur en het kozijn aan om de aansluiting netjes te kunnen maken. De breedte van het tussenpaneel is dus minimaal 10 cm + dikte tussenmuur. Wenst u een andere indeling of heeft u behoefte aan advies? Plan een adviesgesprek in.

Stap 6: Materiaal

Kies het materiaal waarvan de dakkapel gemaakt moet worden. Het materiaal bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw dakkapel. U heeft keuze uit twee hoogwaardige materialen. High Pressure Laminate (HPL): Dit is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat is opgebouwd uit gelamineerde houtvezel- of papierlagen en twee toplagen. Deze worden in combinatie met een hars onder hoge druk tot een harde, robuuste plaat geperst. HPL is slagvast en krasbestendig. Kunststof rabatdelen: Dit is een kwalitatief en duurzaam kunststof dat veel gebruikt wordt voor gevelbekleding. Het materiaal is slagvast, UV-bestendig en onderhoudsarm. Kunststof rabatdelen, ook wel rondkantdelen, is het meest gekozen materiaal, maar ook volledig glad HPL wordt vaak toegepast. Liever houten rabatdelen of een zinken zijwang? Neem contact met ons op.

Stap 7: Kleur

Personaliseer de dakkapel door de kleur van verschillende elementen te kiezen. Selecteer een kleur voor de voorkant en zijwangen, de boei of overstek, kozijnen en ramen. De kleur van uw dakkapel heeft een grote invloed op de uitstraling van uw dakkapel. Bent u op zoek naar een bijzondere kleur of houtnerf? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Stap 8: Opties

In deze stap heeft u de mogelijkheid om uw dakkapel verder te personaliseren door extra opties toe te voegen, zoals rolluiken, insectenhorren of ventilatieroosters. Hiermee kunt u functionaliteit en comfort toevoegen aan uw op maat gemaakte dakkapel. Houd er wel rekening mee dat deze opties extra kosten met zich meebrengen.

Stap 9: Plaatsing

In deze stap selecteert u de zijde van uw huis waar de dakkapel moet worden geplaatst. Deze stap is nodig om te bepalen of er eventuele vergunningen nodig zijn voor het plaatsen van de dakkapel. Voor een dakkapel aan de voorkant van uw woning is doorgaans een vergunning nodig, terwijl een dakkapel aan de achter- of zijkant vaak vergunningsvrij geplaatst kan worden.

Stap 10: Offerte aanvragen

Na het voltooien van alle stappen, vraagt u eenvoudig een offerte aan door uw gegevens in te vullen. Hier heeft u ook de mogelijkheid om eventuele opmerkingen te plaatsen. Nadat u de aanvraag heeft verstuurd, ontvangt u een bevestigingsmail met een overzicht van uw aanvraag en een link om uw ontwerp te bekijken en te delen. Onze deskundige adviseurs zullen vervolgens alle details bekijken en binnen 48 uur een op maat gemaakte offerte verstrekken.

Hulp nodig met het ontwerpen van uw dakkapel?

Ons team van deskundige adviseurs staat klaar om u te voorzien van persoonlijk advies. Tijdens een adviesgesprek kunnen we samen uw wensen en eisen doornemen en advies geven over mogelijke ontwerpopties. Aarzel niet en plan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek in. Samen zorgen we ervoor dat uw dakkapel alle verwachtingen zal overtreffen.

Dakkapel adviesgesprek

Dakkapel prijs berekenen met onze configurator

Bent u benieuwd naar de prijs van een dakkapel? Ontdek het eenvoudig en snel met onze online configurator. Doorloop de stappen en voeg uw gewenste specificaties toe, zoals het type dakkapel, het materiaal en de extra opties. Nadat u een offerte heeft aangevraagd, berekenen onze adviseurs binnen 48 uur de prijs van uw dakkapel. Deze prijsindicatie is geheel vrijblijvend en brengt geen verplichtingen met zich mee. Onze transparante aanpak biedt u de vrijheid om verschillende configuraties te verkennen en aan te passen, zodat u kunt experimenteren met verschillende ontwerpen. Start nu met het samenstellen van uw droomdakkapel en krijg onmiddellijk inzicht in de mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

De voordelen van onze dakkapel configurator

Onze configurator biedt een scala aan voordelen die het ontwerpproces van uw dakkapel niet alleen vereenvoudigt, maar ook verrijkt. Met deze innovatieve tool kunt u in real-time aanpassingen maken en direct het resultaat zien, waardoor u volledige controle krijgt over het ontwerp. Of het nu gaat om het kiezen van de afmetingen, materialen of kleuren, elke stap is ontworpen om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Kortom, met onze configurator stelt u snel en eenvoudig uw ideale dakkapel samen.

Maatwerk

Stel zelf uw dakkapel samen in onze dakkapel configurator

Levering

Snelle levering en plaatsing in één dag

Kwalitatief

KOMO-gecertificeerd, duurzaam en onderhoudsarm

Scherp geprijsd

Ontvang vrijblijvend een prijsindicatie

Wij bieden de volgende type dakkapellen aan:

Luxe dakkapel
Luxe dakkapel
 • Dakkapel geheel op maat
 • Afgestemd op uw huis
 • Extra functionaliteiten
Meer informatie
Kunststof dakkapel
Kunststof dakkapel
 • Hoge isolatiewaarde
 • Duurzaam en weerbestendig
 • Onderhoudsarm
Meer informatie
Houtlook dakkapel
Houtlook dakkapel
 • Karakteristieke uitstraling
 • Passend bij uw woning
 • Gebouwd conform uw wensen
Meer informatie
Houten dakkapel
Houten dakkapel
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Authentieke uitstraling
 • Hout met FSC-keurmerk
Meer informatie

Veelgestelde vragen over de configurator

Is mijn configuratie definitief zodra ik een offerte aanvraag?

Nee, uw configuratie is niet definitief na het eerste ontwerp. Nadat u een offerte heeft aangevraagd, komt een van onze adviseurs bij u op locatie langs om de mogelijkheden te bespreken. Tijdens dit gesprek, kunnen er nog wijzigingen worden gedaan aan uw dakkapel.

Kan ik de configurator gebruiken zonder technische kennis?

Ja, onze configurator is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn voor iedereen, ongeacht uw technische vaardigheden. Door de stappen te volgen kunt u gemakkelijk uw dakkapel ontwerpen zonder enige voorkennis. Wel dient u op de hoogte te zijn van de afmetingen van de toekomstige dakkapel.

Kan ik advies krijgen over mijn configuratie?

Absoluut. Wij bieden persoonlijk advies aan om u te helpen bij het optimaliseren van uw configuratie. U kunt op elk moment contact opnemen met onze adviseurs voor advies of om eventuele vragen te bespreken die u heeft over uw ontwerp.