Uw dakkapel samenstellen in 10 stappen
Met onze handige configurator stelt u in 10 stappen uw droomdakkapel samen! Hieronder nemen we u stap voor stap mee door de functionaliteiten van deze tool, zodat u vol vertrouwen uw dakkapel kunt ontwerpen.
Stap 1: Type dakkapel
In de eerste stap geeft u aan welk type dakkapel uw voorkeur heeft: een basis- of kader dakkapel. Deze stap bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw dakkapel. Een basis dakkapel is het meest voorkomende type dakkapel met een standaard ontwerp. Een kadermodel, daarentegen, is voorzien van een kaderrand die in HPL wordt uitgevoerd en heeft daardoor een strakke, moderne uitstraling.
Stap 2: Hellingshoek
In de tweede stap geeft u aan hoe schuin het dak is. De hellingshoek van het dak is belangrijk voor het bepalen van de afmetingen van de dakkapel en om de dakkapel perfect aan te laten sluiten op de dakconstructie. De meeste daken hebben een hellingshoek tussen de 35° en 45°. U kunt de hellingshoek van uw dak op twee manieren bepalen: met een digitale waterpas of via een app op uw een smartphone. U kunt deze tegen het dakbeschot aanhouden en de graden aflezen.
Stap 3: Hoogte
De derde stap stelt u in staat om de hoogte van uw dakkapel te bepalen, zodat de dakkapel voldoet aan uw ruimtelijke eisen. De hoogte van de dakkapel is de hoogte van het kozijn plus de hoogte van de dakrand (25 cm). Of er een vergunning nodig is voor de dakkapel hangt onder andere af van de hoogte. Voor een dakkapel van 1.75 m of lager is geen vergunning nodig, mits deze voldoet aan alle overige vereisten. Daarnaast geeft u in deze stap ook de hoogte van de borstwering aan. Een borstwering is het dichte gedeelte onder het raam van de dakkapel, die vaak wordt gebruikt om meer loopruimte te creëren. Dit is een extra optie en heeft dus een meerprijs.
Stap 4: Tussenpanelen
In de vierde stap heeft u de mogelijkheid om tussenpanelen toe te voegen aan uw dakkapel. Deze panelen bieden niet alleen de mogelijkheid om verschillende ruimtes binnen de dakkapel te creëren, maar ze kunnen ook een aanzienlijke invloed hebben op de functionaliteit van de ruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld aparte kamers creëren, of ruimte voor een ingebouwde kast.