Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Kosten van een dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel is een slimme investering die tal van voordelen met zich meebrengt. Of u nu droomt van een ruime slaapkamer met veel lichtinval, een fijne werkkamer of gewoon extra leefruimte, een dakkapel kan de perfecte oplossing zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten waar je rekening mee moet houden?

Vrijblijvende prijsindicatie ontvangen?

Stel gemakkelijk uw dakkapel op maat samen met onze configurator en vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan!

Wat kost een dakkapel?

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel voor jouw woning? Dat begrijpen we! De exacte prijs voor het plaatsen van een dakkapel is echter afhankelijk van diverse factoren, zoals het materiaal, de afmetingen, de afwerking en eventuele extra opties. Bij Van Hattem Dakkapellen streven we naar transparantie en bieden we op maat gemaakte offertes die rekening houden met uw specifieke wensen en de kenmerken van uw woning. In de praktijk kunnen wij een volledig afgewerkte dakkapel leveren vanaf circa € 7.500,- inclusief plaatsing, afwerking en 10 jaar garantie. Hiermee behoren we tot een van de goedkoopste aanbieders op de markt. Deze lage kosten realiseren we door te werken met prefab dakkapellen: we fabriceren de dakkapel in de fabriek en plaatsen deze in slechts één dag op uw woning. Op deze pagina vindt u diverse prijsvoorbeelden van onze dakkapellen, zodat u een idee krijgt van de kosten bij Van Hattem Dakkapellen.

Dakkapel prijsopbouw

Elke dakkapel is uniek, dus de prijs hangt af van verschillende aspecten, zoals de afmetingen, het materiaal, het model en de gewenste opties. Bij Van Hattem Dakkapellen heeft u de beschikking over de volgende opties en accessoires:

 • Dakkapellen in diverse kleuren
 • Kunststof kozijnen in diverse kleuren
 • Kleurfolie met houtnerfstructuur
 • Houtlook verbindingen (HVL)
 • Triple beglazing
 • UV-werende beglazing
 • Ventilatieroosters
 • Plissé raambekleding
 • Elektrische rolluiken of sunscreens
 • Om maat gemaakte insecten/pollen horren
 • Draaikiepramen voorzien van een zomer- en winterstand

Dakkapel kosten berekenen

Bij Van Hattem Dakkapellen maken we het eenvoudig om de prijs van uw dakkapel te berekenen. Wij streven naar volledige transparantie en daarom hebben wij een gebruiksvriendelijke dakkapel configurator, waarmee u online de kosten van uw gewenste dakkapel kunt berekenen. Nadat u de dakkapel hebt samengesteld volgens uw voorkeuren, vraagt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Maakt u zich geen zorgen, de samengestelde dakkapel is nog niet definitief. Voordat we de dakkapel bouwen, komt er namelijk altijd een adviseur langs om uw huis in te meten en uw wensen te bespreken. Zo zorgen we ervoor dat de prijsberekening aansluit bij uw behoeften.

Benieuwd naar de prijs van uw dakkapel?

Stel uw dakkapel samen met onze configurator en ontvang direct een vrijblijvende prijsindicatie voor uw dakkapel. De configurator neemt alle cruciale elementen in overweging, zoals materiaalkeuze, afmetingen, afwerking en extra opties, om een nauwkeurige en transparante prijsopgave te bieden. Begin vandaag nog met het samenstellen van uw dakkapel!

Dakkapel configurator Van Hattem

Afmetingen en kosten

Bij het kiezen van een dakkapel zijn naast de materiaalkeuze, afwerking en extra opties ook de afmetingen van belang. Populaire afmetingen zijn bijvoorbeeld 3 meter, 4 meter en 5 meter. Naast deze veel voorkomende maten zijn er ook tal van andere standaardafmetingen beschikbaar. Deze verschillende maten stellen u in staat om een dakkapel te kiezen die perfect past bij uw wensen en woonsituatie. Daarnaast is maatwerk ook een optie. Als u specifieke wensen heeft of als de standaard afmetingen niet goed aansluiten op uw situatie, dan kan een op maat gemaakte dakkapel de ideale oplossing zijn. Hierbij wordt de dakkapel volledig op maat gemaakt, zodat deze perfect aansluit bij uw wensen en de architectuur van uw woning.

Kosten standaard afmetingen

Bent u benieuwd naar de kosten van een dakkapel in standaard afmetingen? De prijs van een dakkapel wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het gekozen materiaal, zoals kunststof, hout of houtlook. Daarnaast zijn de beschikbare opties en accessoires ook van invloed op de prijs. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de kosten voor standaard maatvoeringen van dakkapellen. Deze prijzen zijn gebaseerd op de standaard afmetingen. Neemt u om een gedetailleerde prijsopgave te ontvangen graag contact op voor een adviesgesprek. Onze specialisten staan klaar om u te adviseren over de gewenste materiaalkeuze, opties en accessoires om zo een gedetailleerde en nauwkeurige offerte te kunnen doen.

Afmeting   Gemiddelde kosten
3 meter Tussen de € 7.500 en € 8.500
4 meter Tussen de € 8.500 en € 9.500
5 meter Tussen de € 10.000 en € 12.500
6 meter Tussen de € 12.750 en € 15.000

Kosten maatwerk

Bij Van Hattem dakkapellen bieden we ook maatwerkoplossingen aan voor dakkapellen die passen bij uw specifieke wensen en de architectuur van uw woning. Of het nu gaat om afwijkende afmetingen of kleuren, wij staan voor u klaar om samen met u de ideale dakkapel te realiseren. Voor maatwerkoplossingen en een gepersonaliseerd advies kunt u contact met ons opnemen. In een adviesgesprek bespreken we graag uw specifieke wensen en eisen. We bespreken samen de gewenste afmetingen, het materiaal, de afwerking en eventuele extra opties en accessoires.

Meer weten over de kosten van een dakkapel?

Onze adviseurs staan klaar om u uitgebreid te informeren over de kosten van het plaatsen van een dakkapel. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Inmeting dakkapel

Bij Van Hattem Dakkapellen hechten we grote waarde aan een zorgvuldige inmeting en grondige voorbereiding bij het plaatsen van uw dakkapel. Onze specialisten komen persoonlijk bij u langs om de dakkapel op locatie in te meten. Tijdens dit proces worden alle nodige metingen en controles uitgevoerd om eventuele problemen te identificeren en te voorkomen. Daarnaast bespreken we ook de vereiste constructieve aanpassingen die nodig zijn om een succesvolle plaatsing te waarborgen.

Kosten van een dakkapel vergunning

Over het algemeen is voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde geen bouwvergunning nodig. Aan de voorzijde van het huis is een bouwvergunning doorgaans echter wel verplicht. Het is belangrijk op te merken dat de kosten voor dergelijke vergunningen aanzienlijk kunnen variëren, aangezien elke gemeente zijn eigen legeskosten vaststelt. Deze legekosten kunnen variëren van een paar tientjes tot wel duizend euro. We raden u daarom altijd aan om contact op te nemen met uw gemeente en te informeren naar de geldende regelgeving omtrent het plaatsen van een dakkapel.

Veelgestelde vragen over de kosten van een dakkapel

Kan ik online een prijsopgave ontvangen?

Jazeker, bij Van Hattem Dakkapellen kunt u onze handige dakkapel configurator gebruiken om een op maat gemaakte prijsopgave te ontvangen voor uw gewenste dakkapel.

Wat is het verschil in kosten tussen een prefab en maatwerk dakkapel?

Prefab dakkapellen zijn kostenefficiënter omdat ze in de fabriek worden geproduceerd, de gemiddelde prijs varieert doorgaans tussen €7.000 en €12.500 euro. In het geval van een maatwerk dakkapel valt deze prijs vaak hoger uit.

Zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden?

In de meeste gevallen zijn onze prijzen inclusief montage, garantie en eventuele basisopties. Extra kosten kunnen ontstaan bij specifieke aanpassingen of extra services. Naast de kosten van de dakkapel zelf kunnen er nog extra kosten zijn, zoals vergunningskosten, legeskosten vanuit uw gemeente, bouwkundige aanpassingen, afwerking aan de binnenzijde en eventueel schilderwerk.

Kan er een adviseur bij ons thuis komen om ons te adviseren en een offerte op te maken?

Ja, bij Van Hattem Dakkapellen is het mogelijk om een adviesgesprek in te plannen. Onze adviseur komt graag bij u langs om uw specifieke wensen en eisen te bespreken. Op basis van dit gesprek ontvangt u dan een gedetailleerde offerte op maat.

Zijn er onderhoudskosten verbonden aan een dakkapel?

Dakkapellen van hoogwaardige materialen vereisen over het algemeen weinig onderhoud. Regelmatige inspectie is daarentegen wel aan te raden om problemen te voorkomen.