Bij Van Hattem Dakkapellen bouwen we onze houten dakkapellen met de hoogste kwaliteitsnormen in gedachten.

Houten dakkapel

Bij Van Hattem Dakkapellen bouwen we onze houten dakkapellen met de hoogste kwaliteitsnormen in gedachten. We werken uitsluitend met gerenommeerde Nederlandse fabrikanten die bekend staan om hun A-merkproducten. Onze houten dakkapellen worden gerealiseerd met hoogwaardige houten rabatdelen en houten kozijnen die zijn voorzien van het FSC-keurmerk. Onze dakkapellen worden volledig prefab geproduceerd in onze eigen fabriek, volledig afgestemd op uw specifieke wensen.

Onze experts helpen u graag bij het uitzoeken van een dakkapel.

Uw eigen dakkapel ontwerpen?

Stel gemakkelijk uw houten dakkapel op maat samen met onze configurator en ontvang een vrijblijvende prijsindicatie!

De voordelen van een houten dakkapel

Een van de belangrijkste voordelen van een houten dakkapel is de unieke, authentieke uitstraling die het toevoegt aan uw woning. Het natuurlijke karakter van hout geeft uw huis een warme uitstraling die moeiteloos past bij verschillende architecturale stijlen. Bovendien heeft u door de hoogwaardige houten rabatdelen en houten kozijnen langdurig plezier van uw dakkapel. Onze houten dakkapellen zijn voorzien van het FSC-keurmerk en worden geheel op maat gemaakt. Daarnaast biedt een houten dakkapel de volgende voordelen:

Duurzaam, A-klasse houtkwaliteit

Onze houten dakkapellen worden vervaardigd uit duurzaam, A-klasse hout met het FSC-keurmerk. Zo bent u verzekerd van een kwalitatief en milieuvriendelijk product dat lang meegaat.

Authentieke uitstraling

Met een houten dakkapel van Van Hattem Dakkapellen krijgt uw woning een authentieke uitstraling. Het natuurlijke hout geeft uw dakkapel een tijdloze uitstraling die past bij diverse bouwstijlen.

Binnen een dag geplaatst

Onze ervaren vakmensen kunnen uw houten dakkapel binnen één dag plaatsen, waardoor de overlast tot een minimum wordt beperkt en u snel kunt genieten van de extra ruimte en het comfort in uw woning.

10 jaar garantie

Bij Van Hattem Dakkapellen bieden we 10 jaar garantie op uw houten dakkapel. Zo bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct dat langdurig meegaat.

Professioneel advies

Een houten dakkapel biedt u de ideale oplossing om uw leefruimte te vergroten en meer natuurlijk licht binnen te laten. Bij Van Hattem Dakkapellen begrijpen we dat het realiseren van een dakkapel een flinke investering is. Daarom komen onze ervaren adviseurs graag bij u langs om u te voorzien van deskundig advies over de mogelijkheden van een houten dakkapel. Tijdens dit gesprek stellen we samen de perfecte dakkapel samen. Hierbij houden we rekening met de uitstraling van uw woning, de beschikbare ruimte en uw persoonlijke voorkeuren.

Vergunningen

Het is belangrijk om te weten dat de richtlijnen voor het realiseren van een dakkapel kunnen verschillen per gemeente. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld nodig om vergunningen of aanvullende constructieberekeningen aan te vragen voor uw specifieke situatie. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw gemeente om meer informatie te verkrijgen over het plaatsen van een dakkapel. Bij Van Hattem Dakkapellen staan we klaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van deze vergunningen en het uitvoeren van de benodigde berekeningen.

Meer weten over houten dakkapellen?

Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijkheden van een houten dakkapel. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in om uw wensen te bespreken!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Dakkapel met houten kozijnen

Bij Van Hattem Dakkapellen begrijpen we de charme die houten kozijnen met zich meebrengen. Daarom bieden wij hoogwaardige houten kozijnen aan als optie voor uw dakkapel. Onze houten kozijnen worden gemaakt van duurzaam hout, zodat u verzekerd bent van een dakkapel die lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Om in optimale conditie te blijven, is het echter wel noodzakelijk om uw houten kozijnen periodiek te onderhouden. Daarentegen biedt dit wel de mogelijkheid om uw houten kozijnen over te schilderen in een andere kleur.

Kosten van een houten dakkapel

De kosten van een houten dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het type dak, de gewenste afwerking en eventuele extra opties. Bij Van Hattem Dakkapellen streven we ernaar om betaalbare en transparante prijzen aan te bieden. We kunnen een nauwkeurige kosteninschatting maken op basis van uw specifieke wensen en situatie. Ons team van experts staat klaar om u te voorzien van een gedetailleerde offerte en advies op maat, zodat u volledig inzicht heeft in de kosten van uw dakkapel.

Maak uw dakkapel compleet!

Bij Van Hattem Dakkapellen stelt u uw eigen houten dakkapel samen met onze extra mogelijkheden en accessoires. We bieden bijvoorbeeld de optie om ventilatieroosters in te bouwen, waarmee u de temperatuur in de ruimte kunt reguleren. Daarnaast kunt u kiezen voor elektrische rolluiken of raambekleding. Ontdek ook onze andere opties en accessoires voor dakkapellen.

Bij Van Hattem Dakkapellen maken we uw dakkapel volledig op maat.

Wij reizen het hele land door!

Onze fabriek is gevestigd in Genemuiden, hier vandaan voorzien wij klanten in bijna heel Nederland van prachtige houten dakkapellen. We zijn regelmatig te vinden in de volgende plaatsen om dakkapellen te plaatsen:

Bekijk alle plaatsen
Van Hattem Dakkapellen plaatst dakkapellen door het hele land.

Hoe onderhoud ik een houten dakkapel?

Een houten dakkapel heeft meer onderhoud nodig dan een kunststof of houtlook dakkapel. Dit komt doordat hout gevoelig is voor vocht, schimmel, houtrot en verkleuring. Om uw dakkapel in goede staat te houden, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

 • Reinig uw dakkapel minimaal één keer per jaar met een lauwwarme doek en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuurmiddelen of agressieve reinigingsmiddelen, die kunnen het hout beschadigen of verbleken. Verwijder daarnaast eventuele vuil- en stofresten en spoel de dakkapel goed na met schoon water.
 • Controleer het schilderwerk op beschadigingen, zoals blaasjes, scheurtjes of afbladdering. Schilder uw dakkapel eens in de vier tot zeven jaar met een geschikte verf of beits. Kies voor een vochtregulerende en UV-bestendige verf of beits om het hout te beschermen tegen weersinvloeden.
 • Controleer het houtwerk op zwakke plekken, zoals houtworm, houtrot of schimmel. Behandel het houtwerk zo snel mogelijk met een houtverduurzamingsmiddel of een schimmelwerend middel. Vervang het houtwerk indien nodig door nieuw hout van dezelfde kwaliteit en dikte.

Houten dakkapel plaatsen

Bij Van Hattem Dakkapellen maken we het plaatsen van een houten dakkapel zo eenvoudig mogelijk. Onze dakkapellen worden prefab geproduceerd in onze eigen werkplaats, volledig afgestemd op uw wensen. Eenmaal gebouwd, wordt de dakkapel veilig naar uw woning vervoerd. Dankzij de prefab constructie kan ons ervaren installatieteam de dakkapel binnen één dag plaatsen, met minimale overlast. Na de installatie zorgen we voor de nodige afwerking en blijven we beschikbaar voor eventuele vragen of ondersteuning. We bieden een garantie van 10 jaar op onze houten dakkapellen. Zo realiseren we uw ideale dakkapel met een soepel en stressvrij proces!

Bekijk ook onze andere dakkapellen

Houtlook dakkapel
Houtlook dakkapel
 • Karakteristieke uitstraling
 • Passend bij uw woning
 • Gebouwd conform uw wensen
Meer informatie
Kunststof dakkapel
Kunststof dakkapel
 • Hoge isolatiewaarde
 • Duurzaam en weerbestendig
 • Onderhoudsarm
Meer informatie
Luxe dakkapel
Luxe dakkapel
 • Dakkapel geheel op maat
 • Afgestemd op uw huis
 • Extra functionaliteiten
Meer informatie
Prefab dakkapel
Prefab dakkapel
 • Binnen één dag geplaatst
 • Flexibiliteit in ontwerp
 • Voorzien van HR++ glas
Meer informatie

Veelgestelde vragen over houten dakkapellen

Kan een houten dakkapel worden aangepast aan mijn voorkeuren?

Hout is een flexibel materiaal dat gemakkelijk te bewerken is, waardoor er veel mogelijkheden zijn voor aanpassingen en maatwerk. U kunt kiezen uit verschillende stijlen, afmetingen, dakvormen, raamindelingen en afwerkingsdetails om een dakkapel te creëren die perfect aansluit bij uw smaak en de stijl van uw woning. Bij Van Hattem Dakkapellen bieden we maatwerkoplossingen en kunnen we samen met u de gewenste aanpassingen bespreken.

Hoe zit het met de isolatiewaarde van een houten dakkapel?

Bij Van Hattem Dakkapellen streven we ernaar om onze houten dakkapellen optimaal te isoleren. Daarom maken we gebruik van isolatiematerialen die voldoen aan de huidige normen en richtlijnen voor energiezuinigheid. Daarnaast zorgen we voor een goede luchtdichte aansluiting en isolerende beglazing, zoals HR++ glas, om warmteverlies te minimaliseren. Door onze expertise op het gebied van isolatie en het gebruik van hoogwaardige materialen, kunnen we houten dakkapellen leveren met een goede isolatiewaarde.

Wat zijn de nadelen van een houten dakkapel?

Een houten dakkapel heeft ook enkele nadelen ten opzichte van andere materialen, zoals kunststof. Een houten dakkapel is gevoeliger voor weersinvloeden, zoals regen, wind, zon en sneeuw. Dit kan leiden tot houtrot, schimmel, kromtrekken of verkleuring. Daarom is het belangrijk om uw dakkapel regelmatig te onderhouden en te schilderen.

Hoe lang gaat een houten dakkapel mee?

De levensduur van een houten dakkapel is afhankelijk van de kwaliteit van het hout, de montage en het onderhoud. Over het algemeen gaat een houten dakkapel zo’n 15 tot 25 jaar mee. Om de levensduur van uw dakkapel te verlengen, is het belangrijk om het hout goed te beschermen tegen vocht, schimmels en insecten. Dit kunt u doen door uw dakkapel regelmatig te schilderen of te beitsen.