Bij Van Hattem Dakkapellen bouwen we onze houten dakkapellen met de hoogste kwaliteitsnormen in gedachten.

Houten dakkapel

Bij Van Hattem Dakkapellen bouwen we onze houten dakkapellen met de hoogste kwaliteitsnormen in gedachten. We werken uitsluitend met gerenommeerde Nederlandse fabrikanten die bekend staan om hun A-merkproducten. Onze houten dakkapellen worden gerealiseerd met hoogwaardige houten rabatdelen en houten kozijnen die zijn voorzien van het FSC-keurmerk. Onze dakkapellen worden volledig prefab geproduceerd in onze eigen fabriek, volledig afgestemd op uw specifieke wensen.

Onze experts helpen u graag bij het uitzoeken van een dakkapel.

Uw eigen dakkapel ontwerpen?

Stel gemakkelijk uw houten dakkapel op maat samen met onze configurator en ontvang een vrijblijvende prijsindicatie!

De voordelen van een houten dakkapel

Een van de belangrijkste voordelen van een houten dakkapel is de unieke, authentieke uitstraling die het toevoegt aan uw woning. Het natuurlijke karakter van hout geeft uw huis een warme uitstraling die moeiteloos past bij verschillende architecturale stijlen. Bovendien heeft u door de hoogwaardige houten rabatdelen en houten kozijnen langdurig plezier van uw dakkapel. Onze houten dakkapellen zijn voorzien van het FSC-keurmerk en worden geheel op maat gemaakt. Daarnaast biedt een houten dakkapel de volgende voordelen:

Duurzaam, A-klasse houtkwaliteit

Onze houten dakkapellen worden vervaardigd uit duurzaam, A-klasse hout met het FSC-keurmerk. Zo bent u verzekerd van een kwalitatief en milieuvriendelijk product dat lang meegaat.

Authentieke uitstraling

Met een houten dakkapel van Van Hattem Dakkapellen krijgt uw woning een authentieke uitstraling. Het natuurlijke hout geeft uw dakkapel een tijdloze uitstraling die past bij diverse bouwstijlen.

Binnen een dag geplaatst

Onze ervaren vakmensen kunnen uw houten dakkapel binnen één dag plaatsen, waardoor de overlast tot een minimum wordt beperkt en u snel kunt genieten van de extra ruimte en het comfort in uw woning.

10 jaar garantie

Bij Van Hattem Dakkapellen bieden we 10 jaar garantie op uw houten dakkapel. Zo bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct dat langdurig meegaat.

Professioneel advies

Een houten dakkapel biedt u de ideale oplossing om uw leefruimte te vergroten en meer natuurlijk licht binnen te laten. Bij Van Hattem Dakkapellen begrijpen we dat het realiseren van een dakkapel een flinke investering is. Daarom komen onze ervaren adviseurs graag bij u langs om u te voorzien van deskundig advies over de mogelijkheden van een houten dakkapel. Tijdens dit gesprek stellen we samen de perfecte dakkapel samen. Hierbij houden we rekening met de uitstraling van uw woning, de beschikbare ruimte en uw persoonlijke voorkeuren.

Vergunningen

Het is belangrijk om te weten dat de richtlijnen voor het realiseren van een dakkapel kunnen verschillen per gemeente. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld nodig om vergunningen of aanvullende constructieberekeningen aan te vragen voor uw specifieke situatie. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw gemeente om meer informatie te verkrijgen over het plaatsen van een dakkapel. Bij Van Hattem Dakkapellen staan we klaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van deze vergunningen en het uitvoeren van de benodigde berekeningen.

Meer weten over houten dakkapellen?

Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijkheden van een houten dakkapel. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in om uw wensen te bespreken!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Dakkapel met houten kozijnen

Bij Van Hattem Dakkapellen begrijpen we de charme die houten kozijnen met zich meebrengen. Daarom bieden wij hoogwaardige houten kozijnen aan als optie voor uw dakkapel. Onze houten kozijnen worden gemaakt van duurzaam hout, zodat u verzekerd bent van een dakkapel die lang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Om in optimale conditie te blijven, is het echter wel noodzakelijk om uw houten kozijnen periodiek te onderhouden. Daarentegen biedt dit wel de mogelijkheid om uw houten kozijnen over te schilderen in een andere kleur.

Kosten van een houten dakkapel

De kosten van een houten dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, het type dak, de gewenste afwerking en eventuele extra opties. Bij Van Hattem Dakkapellen streven we ernaar om betaalbare en transparante prijzen aan te bieden. We kunnen een nauwkeurige kosteninschatting maken op basis van uw specifieke wensen en situatie. Ons team van experts staat klaar om u te voorzien van een gedetailleerde offerte en advies op maat, zodat u volledig inzicht heeft in de kosten van uw houten dakkapel.

Maak uw dakkapel compleet!

Bij Van Hattem Dakkapellen stelt u uw eigen houten dakkapel samen met onze extra mogelijkheden en accessoires. We bieden bijvoorbeeld de optie om ventilatieroosters in te bouwen, waarmee u de temperatuur in de ruimte kunt reguleren. Daarnaast kunt u kiezen voor elektrische rolluiken of raambekleding. Ontdek ook onze andere opties en accessoires voor dakkapellen.

Bij Van Hattem Dakkapellen maken we uw dakkapel volledig op maat.

Wij reizen het hele land door!

Onze fabriek is gevestigd in Genemuiden, hier vandaan voorzien wij klanten in bijna heel Nederland van prachtige houten dakkapellen. We zijn regelmatig te vinden in de volgende plaatsen om dakkapellen te plaatsen:

Bekijk alle plaatsen
Van Hattem Dakkapellen plaatst dakkapellen door het hele land.

Veelgestelde vragen over houten dakkapellen

Veelgestelde vragen over houten dakkapellen

Een houten dakkapel vereist periodiek onderhoud om het materiaal in goede staat te houden en de levensduur te verlengen. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit het schilderen of beitsen van de houten kozijnen en bekleding. Door uw dakkapel regelmatig te onderhouden, kunt u het hout beschermen tegen rot, schimmel en verkleuring. Het is raadzaam om het onderhoudsadvies van de leverancier te volgen en periodiek de staat van de dakkapel te controleren. Bij Van Hattem Dakkapellen adviseren wij u graag over het onderhouden van uw houten dakkapel.

Kan een houten dakkapel worden aangepast aan mijn voorkeuren?

Hout is een flexibel materiaal dat gemakkelijk te bewerken is, waardoor er veel mogelijkheden zijn voor aanpassingen en maatwerk. U kunt kiezen uit verschillende stijlen, afmetingen, dakvormen, raamindelingen en afwerkingsdetails om een dakkapel te creëren die perfect aansluit bij uw smaak en de stijl van uw woning. Bij Van Hattem Dakkapellen bieden we maatwerkoplossingen en kunnen we samen met u de gewenste aanpassingen bespreken.

Hoe zit het met de isolatiewaarde van een houten dakkapel?

Bij Van Hattem Dakkapellen streven we ernaar om onze houten dakkapellen optimaal te isoleren. Daarom maken we gebruik van isolatiematerialen die voldoen aan de huidige normen en richtlijnen voor energiezuinigheid. Daarnaast zorgen we voor een goede luchtdichte aansluiting en isolerende beglazing, zoals HR++ glas, om warmteverlies te minimaliseren. Door onze expertise op het gebied van isolatie en het gebruik van hoogwaardige materialen, kunnen we houten dakkapellen leveren met een goede isolatiewaarde.

Bekijk ook onze andere dakkapellen

Houtlook dakkapel
Houtlook dakkapel
 • Karakteristieke uitstraling
 • Passend bij uw woning
 • Gebouwd conform uw wensen
Meer informatie
Kunststof dakkapel
Kunststof dakkapel
 • Hoge isolatiewaarde
 • Duurzaam en weerbestendig
 • Onderhoudsarm
Meer informatie
Luxe dakkapel
Luxe dakkapel
 • Dakkapel geheel op maat
 • Afgestemd op uw huis
 • Extra functionaliteiten
Meer informatie
Prefab dakkapel
Prefab dakkapel
 • Binnen één dag geplaatst
 • Flexibiliteit in ontwerp
 • Voorzien van HR++ glas
Meer informatie