Prefab dakkapellen bieden een scala aan voordelen, waaronder tijdsbesparing, kostenefficiëntie en flexibiliteit in ontwerp

Prefab dakkapel

Bent u op zoek naar een efficiënte en hoogwaardige oplossing om uw woning uit te breiden? Dan zijn prefab dakkapellen de ideale keuze. Prefab dakkapellen bieden een scala aan voordelen, waaronder tijdsbesparing, kostenefficiëntie en flexibiliteit in ontwerp. Bij Van Hattem Dakkapellen hebben wij jarenlange ervaring in het bouwen van prefab dakkapellen. Wij fabriceren elke prefab dakkapel uit hoogwaardige materialen en hanteren strenge kwaliteitsnormen tijdens het productieproces.

Onze experts helpen u graag bij het uitzoeken van een dakkapel.

Uw eigen dakkapel ontwerpen?

Stel gemakkelijk uw prefab dakkapel op maat samen met onze configurator en ontvang een vrijblijvende prijsindicatie!

Soorten prefab dakkapellen

Onze prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en afmetingen. U heeft de keuze uit een breed scala aan ontwerpen en materialen, zoals kunststof, houtlook of houten dakkapellen, en zelfs een combinatie van beide. Met een prefab dakkapel van Van Hattem Dakkapellen geniet u van een hoogwaardig product met uitstekende isolatie, duurzaamheid en weinig onderhoud. Dankzij onze efficiënte werkwijze kunnen wij uw leefruimte en daglicht binnen slechts één dag vergroten. Ontdek de vele voordelen van een prefab dakkapel van Van Hattem Dakkapellen:

Binnen één dag geplaatst

Doordat onze dakkapellen al vooraf in onze eigen fabriek geproduceerd zijn, kunnen we slechts binnen 1 dag meer ruimte in uw woning creëren.

10 jaar garantie

Wij bieden 10 jaar garantie op de constructie, het dak, de kozijnen en de buitenbekleding van uw dakkapel, en daarnaast bieden wij ook garantie op andere belangrijke onderdelen.

Voorzien van HR++ glas

Onze prefab dakkapellen zijn standaard voorzien van HR++ glas, wat zorgt voor uitstekende isolatie en een energiezuinige oplossing voor uw woning.

Kozijnen versterkt met verzinkt staal

Met verzinkt stalen versterking in de kozijnen bieden onze dakkapellen een robuuste en duurzame oplossing voor uw woning.

Opties voor een prefab dakkapel

Bij Van Hattem Dakkapellen streven we ernaar om aan al uw wensen te voldoen. Daarom bieden wij een breed scala aan opties en accessoires om uw prefab dakkapel volledig naar uw behoeften aan te passen. Denk hierbij aan verschillende dakbedekkingen, kleuren en afwerkingen, maar ook aan extra’s zoals ingebouwde rolluiken, screens, inzethorren of plissés. Onze deskundige adviseurs staan voor u klaar om u te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes en om u te voorzien van professioneel advies. Of u nu op zoek bent naar een moderne uitstraling of juist een klassiek design, wij hebben de perfecte opties en accessoires voor uw dakkapel.

Productie in eigen fabriek

Bij Van Hattem Dakkapellen staat kwaliteit voorop, daarom hebben wij volledige controle over het productieproces. Vanaf het persoonlijke adviesgesprek tot aan de oplevering zijn onze specialisten nauw betrokken bij het proces. Onze prefab dakkapellen worden geheel in onze eigen fabriek in Genemuiden vervaardigd door onze vakmensen, waardoor wij een scherp oog kunnen houden op de kwaliteit van het materiaal, de montage en de afwerking. Het materiaal wordt tijdens het productieproces opgeslagen op een droge locatie onder ideale temperatuur, waardoor we altijd kunnen voldoen aan onze hoge kwaliteitsstandaard.

Meer weten over onze prefab dakkapellen?

Onze adviseurs staan klaar om u uitgebreid te informeren over de mogelijkheden van prefab kunststof dakkapellen. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen of direct een afspraak inplannen!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Interne kwaliteitscontrole

Bij het vervaardigen van prefab dakkapellen in onze werkplaats voeren we uitgebreide interne kwaliteitscontroles uit. Ons ervaren team houdt nauwlettend toezicht op het productieproces, wat resulteert in een hoogwaardige afwerking en betrouwbare kwaliteit. In onze fabriek is het gemakkelijker om alle geproduceerde dakkapellen te controleren en de kwaliteitscontrole te handhaven, in tegenstelling tot dakkapellen die ter plaatse worden geïnstalleerd. Hierdoor kunnen wij met trots zeggen dat onze prefab dakkapellen altijd voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Plaatsing van een prefab dakkapel

Onze prefab dakkapellen worden binnen één dag geplaatst. Bovendien zijn onze processen zijn efficiënt op elkaar afgestemd, zodat u minimale overlast ervaart tijdens de plaatsing van een prefab dakkapel. Ook bent u bij de plaatsing van een prefab dakkapel minder afhankelijk van het weer, omdat de dakkapel onder ideale omstandigheden in onze werkplaats wordt geproduceerd en vervolgens snel geplaatst kan worden. Daarnaast nemen wij de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van bouwafval, inclusief de milieuvriendelijke verwerking van uw oude dakkapel.

Maak uw prefab dakkapel compleet!

Bij Van Hattem Dakkapellen is het mogelijk om uw prefab kunststof dakkapel volledig naar wens samen te stellen, met onze extra mogelijkheden en accessoires. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor ventilatieroosters, elektrische rolluiken of raambekleding. Ontdek onze opties en accessoires voor prefab dakkapellen.

Bij Van Hattem Dakkapellen maken we uw dakkapel volledig op maat.

Wij plaatsen dakkapellen door het hele land!

Van Hattem Dakkapellen is gevestigd in Genemuiden. Vanuit deze locatie leveren wij prefab dakkapellen aan klanten uit iedere uithoek van het land. Wij zijn dan ook regelmatig te vinden in de volgende plaatsen om dakkapellen te plaatsen:

Bekijk alle plaatsen
Van Hattem Dakkapellen plaatst dakkapellen door het hele land.

De voordelen van een prefab dakkapel

Bij Van Hattem Dakkapellen leveren wij uitsluitend hoogwaardige prefab dakkapellen aan. Onze dakkapellen worden volledig geassembleerd in onze eigen fabriek voordat ze op uw dak worden geplaatst. Dit brengt diverse voordelen met zich mee:

 • Efficiëntie: doordat alle onderdelen van de dakkapel vooraf in onze fabriek worden vervaardigd, verloopt de plaatsing van uw dakkapel sneller. Dit stelt ons in staat om de dakkapel binnen één dag te plaatsen (casco) en minimaliseert de overlast voor u.
 • Kwaliteitscontrole: doordat wij het volledige productieproces in onze eigen fabriek beheren, kunnen wij zorgvuldig toezicht houden op de kwaliteit van onze dakkapellen. Elk onderdeel wordt nauwkeurig gecontroleerd voordat het geassembleerd wordt, wat resulteert in hoogwaardige en duurzame dakkapellen.
 • Weersonafhankelijk: het prefabriceren van de dakkapel in onze fabriek zorgt ervoor dat de werkzaamheden niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Dit betekent dat wij het hele jaar door dakkapellen kunnen plaatsen, ongeacht het seizoen.

Casco dakkapel laten plaatsen

Bij Van Hattem Dakkapellen bieden we naast volledig afgewerkte prefab dakkapellen ook casco dakkapellen aan. Een casco dakkapel is een dakkapel waarbij alleen het frame wordt geplaatst en de binnenafwerking door u zelf wordt verzorgd. Dit biedt de mogelijkheid om de dakkapel volledig naar eigen wens en in eigen tempo af te werken. Een casco dakkapel is een uitstekende keuze als u handig bent en kosten wilt besparen op de afwerking. Net als onze andere prefab dakkapellen, worden onze casco dakkapellen in onze eigen fabriek vervaardigd en voldoen ze aan onze hoge kwaliteitsnormen. Ontdek de flexibiliteit van een casco dakkapel bij Van Hattem Dakkapellen en neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ontdek onze prefab dakkapellen

Houten dakkapel
Houten dakkapel
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Authentieke uitstraling
 • Hout met FSC-keurmerk
Meer informatie
Houtlook dakkapel
Houtlook dakkapel
 • Karakteristieke uitstraling
 • Passend bij uw woning
 • Gebouwd conform uw wensen
Meer informatie
Kunststof dakkapel
Kunststof dakkapel
 • Hoge isolatiewaarde
 • Duurzaam en weerbestendig
 • Onderhoudsarm
Meer informatie
Luxe dakkapel
Luxe dakkapel
 • Dakkapel geheel op maat
 • Afgestemd op uw huis
 • Extra functionaliteiten
Meer informatie

Veelgestelde vragen over een prefab dakkapel

Wat kost een prefab dakkapel?

De kosten van een prefab dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen model, de dakschuinte, hoogte, breedte en de opties die u kiest. De gemiddelde prijs van een prefab dakkapel varieert doorgaans tussen €7.000 en €12.500 euro.

Wat is het verschil tussen een prefab dakkapel en een maatwerk dakkapel?

Een prefab dakkapel is een dakkapel die vooraf wordt gefabriceerd in een fabriek en vervolgens in één stuk op uw dak wordt geplaatst. Een maatwerk dakkapel is een dakkapel die ter plekke wordt opgebouwd op uw dak. Een prefab dakkapel heeft als voordeel dat het sneller en goedkoper is dan een maatwerk dakkapel, maar een maatwerk dakkapel biedt meer mogelijkheden voor maatwerk en aanpassingen.

Wat zijn de voordelen van een prefab dakkapel ten opzichte van een traditionele dakkapel?

Prefab dakkapellen bieden verschillende voordelen. Ten eerste is de productie van de dakkapel geoptimaliseerd in een gecontroleerde omgeving, wat resulteert in een hoge kwaliteit en afwerking. Daarnaast is de plaatsing sneller en gemakkelijker, aangezien de dakkapel als één geheel op uw dak wordt geplaatst. Bovendien is er minder overlast tijdens de installatie, omdat het meeste werk al in de fabriek is gedaan.

Hoe lang duurt het om een prefab dakkapel te plaatsen?

Een prefab dakkapel kan doorgaans binnen één dag geplaatst worden. Omdat de dakkapel in de fabriek wordt geproduceerd en vervolgens kant-en-klaar op uw dak wordt geplaatst, kan het installatieproces snel en efficiënt verlopen. Dit betekent dat u binnen de kortste keren kunt genieten van extra ruimte en comfort in uw woning.

Zijn prefab dakkapellen beschikbaar in verschillende maten en stijlen?

Ja, prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Bij Van Hattem dakkapellen bieden we een breed scala aan opties, zodat u de dakkapel kunt kiezen die perfect bij uw woning past. Onze adviseurs helpen u tijdens het adviesgesprek graag bij het maken van een keuze.

Heb ik een vergunning nodig voor een prefab dakkapel?

Dit hangt af van de locatie, de afmetingen en het ontwerp van uw prefab dakkapel. In de meeste gevallen kunt u een prefab dakkapel vergunningsvrij plaatsen, maar in sommige gevallen heeft u wel een omgevingsvergunning nodig. Op onze pagina over het vergunningsvrij plaatsen van een dakkapel lees je de specifieke voorwaarden.