Dakkapel 3 meter

Een dakkapel is de ideale manier om extra ruimte en licht in een ruimte te creëren. Bij een dakkapel van 3 meter breed wordt er gemiddeld genomen ongeveer 6 tot 8 vierkante meter extra vloeroppervlakte gerealiseerd. Deze extra ruimte kan op verschillende manieren worden benut, zoals het creëren van een extra slaapkamer, een studeerkamer, een hobbyruimte of gewoon als extra opbergruimte. Naast het vergroten van de bruikbare ruimte, zorgt een dakkapel ook voor meer natuurlijk licht en ventilatiemogelijkheden, waardoor de zolder een comfortabelere en aangenamere leefruimte wordt.

Onze experts helpen u graag bij het uitzoeken van een dakkapel.

Zelf uw dakkapel ontwerpen?

Stel gemakkelijk uw maatwerk dakkapel van 3 meter samen met onze configurator en ontvang direct een vrijblijvende prijsindicatie!

Toegestane breedte van uw dakkapel

Voor een optimale benutting van de beschikbare ruimte is een dakkapel over de gehele breedte vaak gewenst. Het is echter belangrijk om te beseffen dat dit niet altijd mogelijk is. Daarnaast ben je in de meeste gevallen vergunningplichtig indien je een dakkapel aan de voorkant van je woning wilt laten plaatsen. Aan de achterkant van uw woning geldt over het algemeen dat de maximale breedte van de dakkapel de maximale breedte van uw woning min 1 meter mag zijn. Dit houdt in dat aan beide zijden van de dakkapel minimaal een halve meter vrij moet blijven tot aan de erfgrens. Ook zijn er nog overige voorwaarden die vastgesteld zijn voor het bouwen van een dakkapel. Deze staan beschreven in het bouwbesluit. Daarnaast hanteert iedere gemeente eigen richtlijnen voor de bouw van een dakkapel. Wij adviseren u daarom altijd contact op te nemen met de gemeente of met een bouwadviseur. Zij kunnen de specifieke regels en/of vereisten voor uw situatie achterhalen.

Kosten dakkapel 3 meter

De kosten van een dakkapel van 3 meter kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor een kunststof dakkapel van 3 meter tussen de € 7.500,- en € 8.500,00-.

Factoren die invloed hebben op de kosten

Bij het kiezen van een dakkapel zijn er verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs. Een aantal aspecten die de prijs kunnen beïnvloeden zijn:

  • Materiaalkeuze: er zijn verschillende materialen beschikbaar voor dakkapellen, zoals kunststof (HPL/Trespa), houtlook (VinyPlus/Keralit) en hout. Elk materiaal heeft zijn eigen prijsklasse en eigenschappen. Kunststof dakkapellen zijn gemiddeld goedkoper dan dakkapellen van hout. Voor wie de voorkeur geeft aan de uitstraling van hout, maar liever geen onderhoud wil aan de dakkapel, is er ook de mogelijkheid voor houtlook dakkapellen.
  • Afwerking: de afwerking van de dakkapel kan ook van invloed zijn op de prijs. Het soort kozijn, het type raam en de gebruikte dakbedekking spelen hierbij een rol. Zo kan een dakkapel met een kunststof kozijn in prijs verschillen ten opzichte van een dakkapel met een houten kozijn. Ook de keuze voor het type raam, zoals draai-kiepramen of vaste ramen, kan de prijs beïnvloeden.
  • Extra opties: er zijn verschillende extra opties mogelijk bij een dakkapel, zoals rolluiken, insectenhorren, ventilatieroosters en elektrische bedieningssystemen. Deze extra opties kunnen de totale kosten verhogen, afhankelijk van de specifieke wensen en behoeften van de klant.

Meer weten over een dakkapel van 3 meter?

Onze adviseurs informeren u graag over de diverse afmetingen van een dakkapel, waaronder de mogelijkheden voor een dakkapel van 3 meter. Aarzel niet om contact met ons op te nemen of direct een afspraak in te plannen!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Opties dakkapel 3 meter

Bij het overwegen van een dakkapel van 3 meter zijn er diverse opties om te overwegen die van invloed kunnen zijn op de functionaliteit en uitstraling ervan. Enkele van deze opties zijn:

  • Zonwering: met meer licht komt ook de uitdaging van extra zonlicht dat de kamer binnenkomt. Dit kan resulteren in een snellere opwarming van de ruimte. Als u op zoek bent naar een koele en veelzijdige ruimte, zijn er diverse opties beschikbaar om te verduisteren, verkoelen en beveiligen.
  • Ventilatieroosters: deze roosters zorgen voor een luchtstroom van binnen naar buiten en andersom. Ze kunnen worden geïntegreerd in de kozijnen om te zorgen voor een continue stroming van frisse lucht.
  • Horren: het plaatsen van horren voor de ramen van de dakkapel kan helpen om insecten buiten te houden terwijl u toch kunt genieten van frisse lucht.
  • Raambekleding: het kiezen van passende raambekleding, zoals gordijnen, jaloezieën of rolluiken, kan privacy bieden en de mogelijkheid om de lichtinval naar wens aan te passen.
  • Zomer- en winterstand: sommige dakkapellen bieden de mogelijkheid om de ramen in verschillende standen te zetten, zoals een zomerstand waarin het raam verder open kan voor maximale ventilatie, en een winterstand waarin het raam beperkt open staat om warmteverlies te voorkomen.
  • Zinken kraal en sierkraal: Voor een mooie afwerking kunnen zinken kralen of sierkralen worden toegevoegd aan de randen van de dakkapel.
  • Kozijnen op kleur: Naast standaard kleuren zijn er vaak ook opties om de kozijnen van de dakkapel te laten matchen met de kleur van de woning. Dit zorgt voor een uniforme uitstraling.

Montage binnen één dag

Het plaatsen van een dakkapel van 3 meter kunnen wij binnen één dag realiseren. Dit is mogelijk omdat de dakkapel prefab wordt gemaakt in onze fabriek en vervolgens in zijn geheel op het dak wordt geplaatst. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte installatie.