Als u op zoek bent naar een koele ruimte, dan is het aangeraden om zonwering voor uw dakkapel te installeren.

Zonwering voor uw dakkapel

Het grote voordeel van een dakkapel is dat u meer licht in uw kamer krijgt. Dit betekent echter ook dat er meer zonlicht naar binnen komt, waardoor de kamer sneller opwarmt. Als u op zoek bent naar een koele ruimte die u kunt verduisteren en verkoelen, dan is het aangeraden om zonwering voor uw dakkapel te installeren.

Onze experts helpen u graag bij het uitzoeken van een dakkapel.

Vrijblijvend een adviesgesprek?

Heeft u hulp nodig met het uitzoeken van zonwering? Wij komen graag bij u op locatie om de mogelijkheden te bespreken!

De voordelen van zonwering

Het installeren van zonwering op uw dakkapel biedt een scala aan voordelen en mogelijkheden om uw wooncomfort te verbeteren. Of u nu op zoek bent naar bescherming tegen de felle zon, een aangename temperatuur in de kamer wilt behouden, uw privacy wilt waarborgen, omgevingsgeluiden wilt beperken of de kans op een inbraak wilt verkleinen, dan kunt u zonwering overwegen. Onze specialisten helpen u graag tijdens een adviesgesprek bij het maken van een keuze voor de ideale zonwering voor uw dakkapel. Daarnaast biedt zonwering ook de volgende voordelen:

Zonwerend

Een van de belangrijkste voordelen van zonwering op uw dakkapel is de zonwerende eigenschap. Het blokkeert direct zonlicht, waardoor de temperatuur in de kamer aangenaam blijft.

Energiebesparing

Een bijkomend voordeel van zonwering, met name rolluiken, is de isolerende werking, waardoor u energie kunt besparen. Rolluiken bieden extra isolatie voor uw dakkapel, waardoor warmteverlies in de winter wordt verminderd en het binnenshuis koeler blijft tijdens warme zomerdagen.

Meer privacy

Een derde voordeel van zonwering op uw dakkapel is het verhogen van uw privacy.

Inbraakvertragend

Zonwering, zoals een rolluik, vormt een extra barrière voor potentiële indringers, waardoor het moeilijker wordt om uw huis binnen te dringen en uw woning veiliger wordt

Rolluiken

Rolluiken hebben verschillende voordelen die uw wooncomfort aanzienlijk verbeteren. Ze zijn zonwerend en houden de warmte van de zon tegen, waardoor de ruimte koel blijft. Dankzij de isolerende werking van rolluiken blijft de warmte in de winter beter behouden, waardoor u energiekosten kunt besparen. Bovendien dempen rolluiken omgevingsgeluid en bieden ze een uitstekende verduistering, wat vooral handig is voor slaapkamers. Ook fungeren rolluiken als een afschrikmiddel voor inbrekers en bieden ze privacy door de inkijk van buitenaf te verminderen.

Screens

Naast rolluiken zijn elektrische zipscreens ook zeer geschikt als zonwering voor dakkapellen. Een zipscreen is een vorm van zonwering aan de buitenkant van het raam. Het heeft veel overeenkomsten met een rolluik in termen van constructie, maar screens hebben een kleinere bovenbak. Andere voordelen van een screen zijn dat het doek van een screen de zonnestralen reflecteert, waardoor de warmte effectief buiten blijft en uw kamer koel blijft. Daarnaast zijn screens weerbestendig en vuilafstotend. Bovendien bieden screens u een vrij zicht naar buiten.

Meer weten over onze zonwering?

Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden van zonwering voor uw dakkapel. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in. Net zo makkelijk!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Verschil rolluiken en screens

Een screen en rolluik hebben verschillende eigenschappen en functies. Een screen is zonwerend en behoudt het zicht naar buiten toe. Het neemt weinig ruimte in beslag en is leverbaar in verschillende kleuren. Echter, een screen is niet isolerend en niet inbraakwerend. Een rolluik daarentegen is zowel zonwerend als isolerend, biedt bescherming tegen weersinvloeden en is inbraakwerend. Daarnaast zorgt een rolluik voor privacy en verduistering van een kamer op elk moment van de dag. Het enige nadeel van een rolluik is dat er geen zicht van binnen naar buiten mogelijk is. Daarnaast is een rolluik vaak voordeliger in prijs.

Wij helpen u graag bij de beste keuze

De keuze voor de beste zonwering is afhankelijk van uw specifieke behoeften en woonsituatie. Voor de slaapkamer is een rolluik een uitstekende optie, omdat het volledige duisternis en geluidsisolatie biedt, wat zorgt voor een goede nachtrust. Voor kantoorruimtes zijn screens ideaal, omdat ze zonwerend zijn en het zicht naar buiten behouden. Naast de functionele voordelen bieden screens ook een slanker en strakker uiterlijk in vergelijking met rolluiken. Onze specialisten helpen u graag tijdens het adviesgesprek bij het maken van een keuze voor de ideale zonweringsoplossing voor uw dakkapel.

Wij plaatsen dakkapellen door het hele land!

Wij voorzien klanten door het hele land van hoogwaardige dakkapellen, inclusief zonwering. We zijn regelmatig actief in de volgende plaatsen om dakkapellen te plaatsen:

Bekijk alle plaatsen

Veelgestelde vragen over zonwering

Wat is het verschil tussen screens en rolluiken als zonwering?

Screens en rolluiken zijn beide populaire vormen van zonwering, maar ze hebben verschillende kenmerken en functies. Een screen is een dunne en strakke zonwering die het zicht naar buiten behoudt, terwijl het zonlicht en de warmte buiten houdt. Een rolluik daarentegen biedt volledige afsluiting en kan zowel zonlicht als geluid buiten houden.

Wanneer zou ik moeten kiezen voor rolluiken als zonwering?

Rolluiken zijn ideaal in situaties waar volledige afsluiting, extra isolatie of beveiliging gewenst is. Ze zijn geluidswerend en bieden bescherming tegen zonlicht, waardoor ze ideaal zijn voor slaapkamers. Bovendien bieden rolluiken extra bescherming tegen inbraak

Welke ruimtes zijn het meest geschikt voor screens?

Screens zijn vooral geschikt voor ruimtes waar zonwering gewenst is zonder het verlies van het uitzicht naar buiten. Ze zijn ideaal voor woonkamers, kantoren en serres, waar u wilt genieten van natuurlijk licht. Daarnaast hebben screens in vergelijking met rolluiken een slanker uiterlijk.

 

Wat is het verschil tussen een zipscreen en een gewoon screen?

Een gewoon zonnescherm heeft het doek “los” tussen de zijgeleiders hangen. Met name wanneer er meer wind buiten is dan wil het doek wel eens gaan klapperen. Bij een zipscreen is het doek opgesloten tussen beide zijgeleiders waardoor het klapperen nagenoeg niet aanwezig is.

Bekijk ook onze andere opties

Horren
Horren
 • Ongedierte buiten houden
 • Ventilatie
 • Meer privacy
Meer informatie
Kozijnen op kleur
Kozijnen op kleur
 • Naadloze integratie
 • Verbeterde uitstraling
 • Realistische nerfstructuur
Meer informatie
Raambekleding
Raambekleding
 • Aluminium jaloezieën
 • Plissé gordijnen
 • Inzethorren
Meer informatie
Ventilatiemogelijkheden
Ventilatiemogelijkheden
 • Beheersing van temperatuur
 • Verbeterde luchtkwaliteit
 • Energiebesparing
Meer informatie