Prefab dakkapellen bieden een scala aan voordelen, waaronder tijdsbesparing, kostenefficiëntie en flexibiliteit in ontwerp

Dakkapel Rotterdam

Van Hattem Dakkapellen is uw betrouwbare partner voor hoogwaardige dakkapellen in Rotterdam. Wij plaatsen een geheel nieuwe dakkapel binnen één dag op uw woning!

Uw eigen dakkapel ontwerpen?

Stel een dakkapel voor uw woning in Rotterdam samen met onze configurator en ontvang een vrijblijvende prijsindicatie!

Voordelen van een dakkapel in Rotterdam

Een dakkapel is meer dan zomaar een uitbreiding van uw huis, het is een slimme investering met specifieke voordelen. Met een dakkapel op uw woning in Rotterdam profiteert u van de volgende voordelen:

 • Ruimte optimalisatie: in een stad waar elke vierkante meter telt, biedt een dakkapel de perfecte oplossing. Vergroot uw leefruimte op zolder en transformeer uw opslagruimte tot een stijlvolle slaapkamer of stijlvolle badkamer.
 • Optimale verlichting: Rotterdam, een stad die nooit slaapt, verdient een woning die altijd straalt. Met een dakkapel haalt u het daglicht rechtstreeks uw huis binnen en creëert u een heldere en uitnodigende sfeer op elke verdieping.
 • Ventilatie op maat: adem de frisse lucht van Rotterdam in met een dakkapel die zorgt voor een constante luchtstroom. Wij positioneren ramen en ventilatiemogelijkheden op de juiste manier, zodat uw woning altijd fris en gezond aanvoelt.

Bekijk onze meest gekochte dakkapellen

Luxe dakkapel
Luxe dakkapel
 • Dakkapel geheel op maat
 • Afgestemd op uw huis
 • Extra functionaliteiten
Meer informatie
Kunststof dakkapel
Kunststof dakkapel
 • Hoge isolatiewaarde
 • Duurzaam en weerbestendig
 • Onderhoudsarm
Meer informatie
Houtlook dakkapel
Houtlook dakkapel
 • Karakteristieke uitstraling
 • Passend bij uw woning
 • Gebouwd conform uw wensen
Meer informatie
Houten dakkapel
Houten dakkapel
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Authentieke uitstraling
 • Hout met FSC-keurmerk
Meer informatie

Welk type dakkapel in Rotterdam?

Er zijn verschillende soorten dakkapellen, die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. U kunt kiezen uit de volgende soorten dakkapellen:

 • Een houten dakkapel is een dakkapel met een houten constructie. Door de natuurlijke en warme uitstraling past deze dakkapel goed bij een landelijke of klassieke woning in Rotterdam. Een houten dakkapel is ook makkelijk te schilderen of te bewerken, zodat u uw eigen stijl kunt creëren. Een houten dakkapel vergt wel meer onderhoud dan andere soorten dakkapellen, zoals regelmatig schilderen en beschermen tegen houtrot en insecten.
 • Een kunststof dakkapel is een dakkapel met een kunststof constructie. Een kunststof dakkapel is duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Een kunststof dakkapel is ook isolerend, inbraakwerend en brandwerend, wat bijdraagt aan uw veiligheid en comfort. Een kunststof dakkapel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, die passen bij elke woning.
 • Een houtlook dakkapel is een dakkapel met een kunststof constructie, die de uitstraling van een houten dakkapel heeft. Een houtlook dakkapel combineert het beste van twee werelden: de charme van hout en het gemak van kunststof. Een houtlook dakkapel is onderhoudsarm, isolerend, inbraakwerend en verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, die lijken op echt hout.
 • Een luxe dakkapel is een dakkapel met een hoogwaardige constructie, die voorzien is van extra opties en afwerkingen. Een luxe dakkapel geeft uw woning een exclusieve en elegante uitstraling, die uw woonplezier verhoogt. Een luxe dakkapel is ook extra comfortabel, omdat u kunt kiezen uit opties zoals zonwering en ventilatieroosters. Een luxe dakkapel is duurder dan andere soorten dakkapellen, maar u krijgt er ook meer voor terug.

Kosten dakkapel plaatsen Rotterdam

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een dakkapel? Dat hangt af van factoren als materiaal, afmetingen, afwerking en eventuele extra opties. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de kosten voor dakkapellen in verschillende afmetingen. Voor een transparant en op maat gemaakt kostenoverzicht kunt u ook gebruikmaken van onze configurator.

Afmeting   Gemiddelde kosten
3 meter Tussen de € 7.500 en € 8.500
4 meter Tussen de € 8.500 en € 9.500
5 meter Tussen de € 10.000 en € 12.500
6 meter Tussen de € 12.750 en € 15.000

Dakkapel renovatie Rotterdam

Is uw bestaande dakkapel aan vervanging toe? Wij vervangen binnen slechts één dag uw huidige dakkapel met een nieuwe dakkapel die jarenlang meegaat. Neem vandaag nog contact met ons op voor een dakkapel die uw woongenot in Rotterdam naar nieuwe hoogten tilt. Wij staan voor u klaar!

Prefab dakkapellen bieden een scala aan voordelen, waaronder tijdsbesparing, kostenefficiëntie en flexibiliteit in ontwerp

Dakkapel vergunning in Rotterdam

Wellicht vraagt u zich af: “Heb ik een vergunning nodig voor mijn dakkapel?” In veel gevallen kunt u vergunningsvrij een dakkapel plaatsen aan de achter- of zijkant van uw woning. Voor de voorkant is meestal wel een vergunning vereist. Wij raden aan om altijd de lokale bouwverordening van Rotterdam te raadplegen voor specifieke regels en uitzonderingen. Bij Van Hattem Dakkapellen hebben we uitgebreide ervaring met de regelgeving in Rotterdam en voorzien we u graag van deskundig advies om aan alle vereisten te voldoen.

Wij plaatsen dakkapellen door het hele land

Wij bedienen klanten in vrijwel alle regio's van het land en plaatsen dan ook regelmatig dakkapellen in Rotterdam.

Bekijk alle plaatsen
Van Hattem Dakkapellen plaatst dakkapellen door het hele land.

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om mijn dakkapel in Rotterdam te reinigen?

Over het algemeen gaan dakkapellen tientallen jaren mee. Toch is het belangrijk om uw dakkapel regelmatig te reinigen, om de levensduur te verlengen en schade te voorkomen. Weersomstandigheden, zoals regen en wind, kunnen er namelijk voor zorgen dat vuil en algen zich ophopen op uw dakkapel, wat de uitstraling kan aantasten en schade kan veroorzaken.

Hoe lang duurt het plaatsen van een dakkapel in Rotterdam?

Van Hattem Dakkapellen kan uw dakkapel in Rotterdam binnen één dag plaatsen. De dakkapel wordt namelijk in onze werkplaats gemaakt en in één geheel op uw dak geplaatst. Wij zorgen ervoor dat het plaatsen van de dakkapel zo snel en vakkundig mogelijk gebeurt, met minimale overlast voor u en uw buren.

Wat kost een dakkapel in Rotterdam?

De kosten van een dakkapel in Rotterdam hangen af van verschillende factoren, zoals het type, de afmeting, het materiaal, de afwerking en de montage. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de € 7.500 en € 10.000 voor een dakkapel. Voor een maatwerk dakkapel kunnen de kosten oplopen tot € 15.000 of meer. U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor een dakkapel op maat, die past bij uw wensen en budget.