VH Dakkapellen: dakkapel plaatsen

Dakkapel in gemeente Houten

Bent u van plan om uw woning in Houten naar een hoger niveau te tillen? Overweeg dan zeker een dakkapel! Bij VH Dakkapellen begrijpen we dat uw huis in Houten uniek is, daarom bieden wij maatwerkoplossingen die perfect passen bij uw behoeften en de uitstraling van uw woning.

Uw eigen dakkapel ontwerpen?

Stel een dakkapel voor uw woning in Houten samen met onze configurator en ontvang een vrijblijvende prijsindicatie!

Voordelen van een dakkapel in gemeente Houten

Het toevoegen van een dakkapel aan uw woning is een slimme investering. Een dakkapel brengt namelijk de volgende voordelen met zich mee:

 • Ruimte: In een stad waar ruimte vaak beperkt is, biedt een dakkapel de perfecte oplossing. Creëer extra leefruimte op zolder en transformeer een donkere opslagruimte tot een stijlvolle slaapkamer of studeerkamer.
 • Daglicht: Houten staat bekend om zijn groene omgeving en vriendelijke sfeer. Met een dakkapel haalt u niet alleen extra ruimte, maar ook natuurlijk licht uw huis binnen. Laat de zonnestralen binnenstromen en creëer een heldere en uitnodigende sfeer op elke verdieping.
 • Ventilatie: Geniet nog meer van de frisse lucht in de gemeente Houten. Door slimme positionering van ramen en ventilatiemogelijkheden zorgt u voor een continue luchtstroom, waardoor uw woning altijd fris aanvoelt.

Dakkapel plaatsen in Houten binnen 1 dag

Wil u snel profiteren van de voordelen van een dakkapel in Houten? Bij VH Dakkapellen begrijpen we dat tijd kostbaar is. Daarom plaatsen wij uw dakkapel binnen één dag. Zo kunt u direct genieten van extra ruimte, licht en comfort, zonder lang te hoeven wachten.

Bekijk onze verschillende dakkapellen

Luxe dakkapel
Luxe dakkapel
 • Dakkapel geheel op maat
 • Afgestemd op uw huis
 • Extra functionaliteiten
Meer informatie
Kunststof dakkapel
Kunststof dakkapel
 • Hoge isolatiewaarde
 • Duurzaam en weerbestendig
 • Onderhoudsarm
Meer informatie
Houtlook dakkapel
Houtlook dakkapel
 • Karakteristieke uitstraling
 • Passend bij uw woning
 • Gebouwd conform uw wensen
Meer informatie
Houten dakkapel
Houten dakkapel
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Authentieke uitstraling
 • Hout met FSC-keurmerk
Meer informatie

Wat kost het plaatsen van een dakkapel in gemeente Houten?

Wat gaat zo’n nieuwe dakkapel kosten? Terechte vraag! De kosten voor het plaatsen van een dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals materiaal, afmetingen en eventuele extra opties. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten voor dakkapellen in diverse afmetingen. Voor een prijsindicatie op maat kunt u gebruikmaken van onze dakkapel configurator.

Afmeting   Gemiddelde kosten
3 meter Tussen de € 7.500 en € 8.500
4 meter Tussen de € 8.500 en € 9.500
5 meter Tussen de € 10.000 en € 12.500
6 meter Tussen de € 12.750 en € 15.000

Dakkapel vergunning gemeente Houten

Vraagt u zich af of u een vergunning nodig heeft voor uw dakkapel in de gemeente Houten? Vaak kunt u vergunningsvrij een dakkapel plaatsen aan de achter- of zijkant van uw woning, maar voor de voorkant is doorgaans een vergunning vereist. Controleer echter altijd de lokale bouwverordening van Houten voor specifieke regels en uitzonderingen. Zo dient u bij het indienen van uw vergunningsaanvraag voor een dakkapel in Houten rekening te houden met
de volgende indieningsvereisten:

 1. Volledig ingevuld aanvraagformulier omgevingsvergunning
 2. Tekening waarop de dakkapel is aangegeven in het dakvlak, inclusief afstanden ten opzichte van zijkanten, bovenkant en onderkant dakvlak
 3. Hoogte van de onderkant en de hoogte van de goot van de dakkapel ten opzichte van het maaiveld
 4. Indien noodzakelijk is de bestaande dakconstructie te wijzigen voor plaatsing van de dakkapel
 5. Gegevens waaruit blijkt dat de sterkte van de dakconstructie gewaarborgd blijft (uiterlijk 3 weken maar bij voorkeur 6 weken voor aanvang van de werkzaamheden).

Wij plaatsen dakkapellen in heel Nederland

Van Hattem Dakkapellen is gevestigd in Genemuiden, maar onze diensten zijn beschikbaar door heel Nederland. Wij bedienen klanten in vrijwel alle regio's van het land, dus ook in Houten.

Bekijk alle locaties
Van Hattem Dakkapellen plaatst dakkapellen door het hele land.