Prefab dakkapellen bieden een scala aan voordelen, waaronder tijdsbesparing, kostenefficiëntie en flexibiliteit in ontwerp

Dakkapel Breda

Zoekt u de juiste partij om een dakkapel te plaatsen op uw woning? Van Hattem Dakkapellen plaatst al jarenlang dakkapellen in Breda!

Uw eigen dakkapel ontwerpen?

Stel een dakkapel voor uw woning in Breda samen met onze configurator en ontvang een vrijblijvende prijsindicatie!

De voordelen van een dakkapel in Breda

Een dakkapel in Breda heeft veel voordelen. Ten eerste creëert u meer bruikbare vierkante meters. U kunt de nieuwe ruimte gebruiken als extra slaapkamer, kantoor of speelkamer. Ten tweede zorgt een dakkapel voor meer licht. Met een dakkapel komt er meer natuurlijk licht in uw huis, wat zorgt voor een aangenamere leefomgeving. Ten derde kan een dakkapel de waarde van uw huis verhogen. Als u ooit besluit uw huis te verkopen, kan een dakkapel namelijk aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers.

Dakkapel plaatsen in Breda

Of u nu in Breda woont of in de omliggende regio, bij Van Hattem Dakkapellen bent u aan het juiste adres. Ontdek de mogelijkheden voor het plaatsen van een dakkapel in uw eigen omgeving en neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Met onze configurator kunt u uw dakkapel volledig naar wens aanpassen en direct een prijsindicatie ontvangen. Onze ervaren specialisten vervaardigen uw dakkapel in onze eigen werkplaats, waarna we deze binnen vaak slechts één dag op uw woning in Breda kunnen installeren.

Bekijk onze verschillende soorten dakkapellen

Luxe dakkapel
Luxe dakkapel
 • Dakkapel geheel op maat
 • Afgestemd op uw huis
 • Extra functionaliteiten
Meer informatie
Kunststof dakkapel
Kunststof dakkapel
 • Hoge isolatiewaarde
 • Duurzaam en weerbestendig
 • Onderhoudsarm
Meer informatie
Houten dakkapel
Houten dakkapel
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Authentieke uitstraling
 • Hout met FSC-keurmerk
Meer informatie
Houtlook dakkapel
Houtlook dakkapel
 • Karakteristieke uitstraling
 • Passend bij uw woning
 • Gebouwd conform uw wensen
Meer informatie

Kosten dakkapel in Breda

De kosten van een dakkapel in Breda kunnen variëren, afhankelijk van de grootte, het materiaal en de installatiekosten. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de kosten voor dakkapellen in verschillende afmetingen. Voor een transparant en op maat gemaakt kostenoverzicht kunt u ook gebruikmaken van onze configurator. Vergeet niet dat een dakkapel een investering is die de waarde van uw huis kan verhogen.

Afmeting   Gemiddelde kosten
3 meter Tussen de € 7.500 en € 8.500
4 meter Tussen de € 8.500 en € 9.500
5 meter Tussen de € 10.000 en € 12.500
6 meter Tussen de € 12.750 en € 15.000

Dakkapel vergunning in de gemeente Breda

Vraagt u zich af of u een vergunning nodig heeft voor uw dakkapel in Breda? Dan hebben wij goed nieuws! In veel gevallen kunt u vergunningsvrij een dakkapel plaatsen aan de achter- of zijkant van uw woning. Voor de voorkant is meestal wel een vergunning vereist. Wij raden aan om altijd de lokale bouwverordening van Breda te raadplegen voor specifieke regels en uitzonderingen. Bij Van Hattem Dakkapellen voorzien we u graag van deskundig advies om aan alle vereisten te voldoen.

Veelgestelde vragen

Hoe breed mag een dakkapel zijn in Breda?

De toegestane breedte van een dakkapel is de totale breedte van uw huis min 1 meter. De regel is dat u aan beide kanten van de dakkapel 0,5 meter afstand moet houden tot de erfgrens van uw buren. Dit is echter alleen van toepassing bij dakkapellen aan de achterzijde van de woning. Voor een dakkapel aan de voorkant van de woning bent u altijd vergunningsplichtig.

Hoe lang duurt het plaatsen van een dakkapel in Breda?

Van Hattem Dakkapellen plaatst uw dakkapel in Breda binnen één dag. De dakkapel wordt namelijk in onze werkplaats gemaakt en in één geheel op uw dak geplaatst. Wij zorgen ervoor dat het plaatsen van de dakkapel zo snel en vakkundig mogelijk gebeurt, met minimale overlast voor u en uw buren.

Waarom moet ik mijn dakkapel schoonmaken?

Om ervoor te zorgen dat uw dakkapel zijn charme behoudt en optimaal blijft presteren, is regelmatig reinigen van essentieel belang. Hoe u uw dakkapel optimaal kunt schoonmaken leest u in onze kennisbank.

Dakkapellen door heel Nederland

Onze diensten zijn beschikbaar in heel Nederland. Wij bedienen klanten in vrijwel alle regio's van het land en zijn dus ook regelmatig in Breda te vinden!

Bekijk alle projecten
Van Hattem Dakkapellen plaatst dakkapellen door het hele land.