Het team van Van Hattem Dakkapellen staat voor u klaar.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van onze veelgestelde vragen. Mocht hier uw vraag niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

Heb ik een vergunning nodig voor mijn dakkapel?

Gemeentes hanteren welstandseisen en richtlijnen (maximale breedte en hoogte) voor het realiseren van een dakkapel aan de voor, zij en achterzijde van een woning. Of dit ook in uw gemeente voor uw woning van toepassing is kunt u nazien via: www.omgevingsloket.nl. Wij adviseren u om bij uw gemeente navraag te doen over de mogelijkheden en uw persoonlijke wensen. Tijdens het adviesgesprek kan dan uw dakkapel conform de regels juist worden ingemeten. Van Hattem Dakkapellen kan u ondersteunen met het aanvragen van uw omgevingsvergunning.

Hoeveel ruimte moet ik vrijhouden voor de kraan?

Een standaard kraan heeft om zijn werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren een ruimte nodig van 12 bij 7 meter. Onze bus inclusief trailer heeft een ruimte nodig van 12 bij 5 meter. Het is belangrijk dat u op de dag van plaatsen voldoende ruimte/ parkeervakken vrijmaakt voor de montage van uw dakkapel(len).

Heb ik een vergunning nodig voor de kraan?

Het kraanbedrijf neemt afhankelijk van de situatie (soms in overleg met uw gemeente) verkeersmaatregelen (wel of niet zichtbaar) omdat deze essentieel zijn voor een ongestoorde en veilige uitvoering van de werkzaamheden. Ook om te voorkomen dat u of de machinist in ongewenste situaties komen vind het kraanbedrijf het belangrijk dat deze zaken goed zijn geregeld. Eventuele kraan en hijsvergunning kunt u navragen bij uw gemeente. Van Hattem Dakkapellen kan u ondersteunen met het aanvragen van een kraanvergunning.

Hoelang duurt het plaatsen van mijn dakkapellen?

De plaatsing van uw prefab dakkapel(len) is bij Van Hattem Dakkapellen in goede handen! Met honderden geplaatste dakkapellen zijn onze eigen KOMO gecertificeerde monteurs echte experts. Een dakkapel wordt door hen dan ook in één dag geplaatst.

Wordt er ook geplaatst bij slecht weer?

Wij houden het weer constant in de gaten en doen plaatsing in overleg. Toch kan het voorkomen dat u tijdens het plaatsen van uw dakkapel (len) wordt verrast door onstuimige weersomstandigheden. Helaas hebben wij hier geen invloed op. Mocht het plaatsen door plotseling onwerkbaar weer, ondanks het nemen van alle voorzorgsmaatregelen moet worden afgebroken, dan zal er een nieuwe plaatsingsdatum worden bepaald.

Wat is de levertijd van dakkapellen?

Nadat een adviseur bij u op gesprek is geweest, en u akkoord heeft gegeven op het aanbod worden vervolgens de dakkapel(len) technisch ingemeten. Na het technisch inmeten worden de papieren gecontroleerd en eventuele wijzigingen aan uw of onze zijde worden aangepast. Zodra alles correct op papier staat gaat de aanvraag naar de productie afdeling en worden de materialen en opties besteld. U ontvangt een definitieve plaatsingsdatum ± 2 weken voor plaatsing. Deze plaatsingsdatum is sterk afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen.

Hoe wordt de dakkapel opgeleverd?

Onze prefab dakkapellen wordt zonder binnen afwerking (casco) opgeleverd. Hierdoor heeft u zelf de vrijheid om passend aftimmer materiaal te kiezen en wellicht inbouw spotjes of bluetooth speakers aan te brengen.

Is Van Hattem Dakkapellen aangesloten bij een branchevereniging?

Van Hattem Dakkapellen is aangesloten bij: “VLOK” de branchevereniging voor vakmensen. https://www.vlok.nl/

Heeft Van Hattem Dakkapellen een showroom?

Graag nodigen wij u uit om onze organisatie en producten te leren kennen en kunt u een kijkje nemen in de werkplaats. Op ons terrein staan meerdere dakkapellen gereed voor onze klanten, zo kunt u een goed beeld krijgen van de diversiteit van onze dakkapellen.

Hoe kan je de insectenhorren verwijderen en weer terugplaatsen?

De hor is bevestigd met behulp van speciale klemmen, door de hor aan de onderzijde iets op te tillen kun de deze eenvoudig weghalen en plaatsen.

Hoe bedien je de zomer/winterstand?

De zomerwinterstand bediend u middels een draaibaar palletje. Winterstand: u zet het raam open, vervolgens trekt u de pal iets naar voren en draait deze met de opening naar boven. Als u uw kozijn nu op de draaikiep stand zet, ziet u dat deze slechts een klein beetje openstaat (± 4 cm). Zomerstand: u zet het raam open, vervolgens trekt u de pal iets naar voren en draait deze met de opening naar beneden Als u uw kozijn nu op de draaikiep stand zet, ziet u dat deze op de standaard stand openstaat (± 15 cm). Zie ook: Hoe zet ik mijn kozijn in de winterstand?

Hoe moet ik mijn rolluiken/ screens onderhouden?

Door goed gebruik en periodiek onderhoud kunt u de levensduur verlengen. Vervuiling en slecht onderhoud kunnen de oorzaken zijn van een slechte werking welke tevens kan zorgen voor het kraken van de geleiders. Alle geleiders dienen regelmatig me een schoonmaakmiddel te worden gereinigd, vervolgens spoelt u de geleiders met veel water schoon totdat het schoonmaakmiddel is verwijderd. Oppervlakkige bevuiling kunt u verwijderen met een schone vochtige doek. Gebruik nooit bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen.

Het onderhouden van uw dakkapel(len)

Het laten plaatsen van een dakkapel vraagt natuurlijk om een investering. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u erg zuinig bent op uw dakkapel en hem goed wilt onderhouden. U kunt ervoor kiezen om het reinigen van de dakkapel uit te besteden of om het zelf te doen. Wanneer u zelf de dakkapel gaat reinigen is een veilige werkomgeving ontzettend belangrijk. Bent u van plan om de buitenkant schoon te gaan maken? Zorg er dan voor dat u niet op het dak zelf hoeft te staan. Kies bijvoorbeeld voor een veilige steiger voor het huis of een ladder. Wij raden u aan om de dakkapel niet met een hogedrukreiniger schoon te maken omdat de enorme kracht van het apparaat ervoor kan zorgen dat de dakkapel beschadigd. Zo kan het kunststof bijvoorbeeld beschadigen of de verf van een houten kozijn afbladderen. Kies daarom voor normaal stromend water. Op deze manier kunt u namelijk gemakkelijk het zand en/of stofresten van de dakkapel verwijderen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een tuinslang gebruiken. Zodra de zand- en stofresten zijn verwijderd kunt u verder met het schoonmaken. Gebruik hiervoor een normale spons of schoonmaakdoek. Gebruik nooit bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen maar een normale allesreiniger vermengd in lauw water.