Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Dakkapel financieren

Hoewel het principe van een lening of hypotheek heel eenvoudig is, zijn er verschillende hypotheek en leningvormen die allemaal hun eigen kenmerken en hun voor- en nadelen hebben. De precieze persoonlijke omstandigheden spelen een grote rol bij het kiezen van de juiste financieringsvorm, net als de fiscale aspecten van de hypotheek of lening. Het zijn juist deze details die ervoor zorgen dat het afsluiten van de juiste financieringsvorm toch veel specialistische kennis vereist.

Vrijblijvende prijsindicatie ontvangen?

Stel gemakkelijk uw dakkapel samen met onze handige configurator en vraag direct een vrijblijvende prijsindicatie aan!

Bouwdepot

Een bouwdepot kan een manier zijn om de financiering van een dakkapel te regelen. Dit is een speciale rekening bij je hypotheek waar je de kosten voor een verbouwing van een (nieuwbouw)woning betaalt. Een voorwaarde voor het afsluiten van een bouwdepot, is dat de verbouwing die u financiert uit het bouwdepot waarde toevoegt aan uw woning. De voorwaarden en looptijden van een bouwdepot kunnen variëren tussen hypotheekverstrekkers. Daarom is het verstandig om advies in te winnen bij uw hypotheekadviseur en uw hypotheekverstrekker om de specifieke details en mogelijkheden van het bouwdepot te bespreken. Zij kunnen u voorzien van onafhankelijke informatie en begeleiden u bij het aanvraagproces van het bouwdepot voor de financiering van uw dakkapel.

Hypotheek

In sommige situaties is het mogelijk om uw bestaande hypotheek te verhogen om een dakkapel te financieren. Het is echter belangrijk om te weten dat niet iedereen hiervoor in aanmerking komt. Het maximale bedrag dat u kunt lenen met een hypotheek is namelijk beperkt tot 100% van de waarde van uw woning. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met uw huidige hypotheekverstrekker om te informeren naar de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat het verhogen van de bestaande hypotheek vaak gepaard gaat met extra kosten. Laat u goed informeren over de voorwaarden en mogelijkheden bij uw hypotheekverstrekker om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Als u geen ruimte heeft in uw huidige hypotheek of om andere redenen uw huidige hypotheek niet kunt verhogen, is het in sommige situaties mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten. Om duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden en consequenties, is het hiervoor ook raadzaam om advies in te winnen bij uw hypotheekadviseur.

Meer weten over het financieren van een dakkapel?

Onze adviseurs staan klaar om u uitgebreid te informeren over de verschillende mogelijkheden voor het financieren van een dakkapel. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Lening

Een andere mogelijkheid om uw dakkapel te financieren is het afsluiten van een lening. Er zijn verschillende leningvormen die u kunt overwegen, zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het is belangrijk om te beseffen dat een lening extra kosten met zich meebrengt, zoals rente en afsluitkosten. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de looptijd en de maandelijkse aflossingsverplichting. Laat u daarom goed informeren over de mogelijkheden, voorwaarden en risico’s van een lening bij een betrouwbare kredietverstrekker.

Persoonlijk advies

Door het digitaliseren wordt het steeds makkelijker gemaakt een financiering af te sluiten. Dit kan rechtstreeks bij een bank of op basis van executiononly. Zo bespaart u kosten voor advies. Maar bent u dan uiteindelijk wel goedkoper uit? En heeft u hierbij rekening gehouden met alle facetten die te maken hebben met jouw persoonlijke situatie? Daarom verwijzen wij u door naar Eerstehypotheek.nl, zij hebben specialisten in dienst die u kunnen voorzien van onafhankelijk en persoonlijk advies. Eerst kijkt Eerstehypotheek.nl samen met jou naar jouw persoonlijke situatie en brengen deze in kaart middels een verkort rapport, die zij geheel vrijblijvend en kosteloos per mail toe zullen mailen.

Voordelen Eerstehypotheek.nl

  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Een aanspreekpunt
  • Ervaren hypotheekadviseurs
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

 

Wilt u weten hoeveel u kunt lenen?

Neem dan contact op via het contactformulier van EersteHypotheek.nl of bel naar 0318 888 880. Het kost je slechts enkele minuten en je hebt snel duidelijkheid.