Dakkapel renovatie

Is uw dakkapel toe aan een opknapbeurt? En wilt u meer comfort, ruimte en licht in uw huis? Dan is een dakkapel renovatie de ideale oplossing. Met een dakkapel renovatie kunt u uw bestaande dakkapel opfrissen, isoleren, verduurzamen en moderniseren. Zo geniet u weer jarenlang van uw dakkapel, zonder dat u een nieuwe hoeft te plaatsen.

Renoveren of vervangen?

Voordat u verder leest, dient u eerst bovenstaande vraag te beantwoorden. Soms is een dakkapel renovatie namelijk niet voldoende om uw dakkapel weer in goede staat te brengen. Als uw dakkapel erg oud, beschadigd of verrot is, kan het beter zijn om uw dakkapel te vervangen. Dit is ook het geval als uw dakkapel niet meer voldoet aan uw wensen, bijvoorbeeld omdat u meer ruimte, licht of ventilatie wilt. Een nieuwe dakkapel biedt u dan meer mogelijkheden om uw dakkapel naar uw eigen smaak en behoefte te ontwerpen.

Dakkapel renovatie kosten

De kosten voor een dakkapel renovatie hangen af van uw persoonlijke wensen en de staat van uw dakkapel. Ook de keuze voor een volledige of gedeeltelijke renovatie bepaalt de prijs. Daarom komen we graag bij u thuis voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Zo kan onze adviseur uw situatie bekijken en de opties met u bespreken. Na het gesprek krijgt u een offerte op maat die past bij uw budget en uw dakkapel.

Meer informatie over het renoveren van uw dakkapel?

Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden van een dakkapel renovatie. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in. Net zo makkelijk!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Kozijnen vervangen

Een belangrijk onderdeel van uw dakkapel zijn de kozijnen. De kozijnen bepalen voor een groot deel de uitstraling, de isolatie en de veiligheid van uw dakkapel. Als uw kozijnen verouderd, versleten of beschadigd zijn, kan het verstandig zijn om ze te vervangen. Zo voorkomt u dat uw dakkapel gaat lekken of tochten. Bij Van Hattem Dakkapellen bieden we het vervangen van kozijnen ook als losse klus aan.

Dakkapel renoveren met kunststof

Een van de meest populaire materialen voor een dakkapel renovatie is kunststof. Kunststof heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van hout, zoals:

  • Kunststof is onderhoudsvriendelijk: u hoeft het niet te schilderen of te lakken, alleen af en toe schoon te maken met een doekje.
  • Kunststof is duurzaam: het gaat langdurig mee, is bestand tegen alle weersomstandigheden en verkleurt niet.
  • Kunststof is isolerend: het houdt de warmte binnen en de kou buiten, waardoor u minder hoeft te stoken en uw energierekening omlaag gaat.
  • Kunststof is veelzijdig: u kunt kiezen uit verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen, zoals een houtlook of een gladde structuur.