Dakkapel isoleren

Wilt u besparen op uw energierekening? Dan is het isoleren van uw dakkapel een slimme zet. Een goed geïsoleerde dakkapel houdt de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Zo verhoogt u uw wooncomfort en verlaagt u uw energieverbruik. Maar hoe wordt een dakkapel geïsoleerd? En wat kost het? Hieronder geven we u alle informatie die u nodig heeft om uw dakkapel te isoleren.

Waarom dakkapel isoleren?

Heeft u een dakkapel op uw zolder, maar merkt u dat het er te koud of te warm is? Dan is het tijd om uw dakkapel beter te isoleren. Met een verbeterde isolatie kunt u uw zolder omtoveren tot een comfortabele en energiezuinige ruimte. Isoleren heeft verschillende voordelen, zoals:

  • Lagere energiekosten: uw dakkapel verliest minder warmte via de dakkapel.
  • Verhoogt wooncomfort: u hebt minder last van tocht, vocht en geluid.
  • Milieubewuste keuze: u verbruikt minder energie en stoot minder CO2 uit.
  • Langere levensduur: u beschermt de dakconstructie tegen weersinvloeden.

Dakkapel isoleren aan de binnenkant

Bij het isoleren van de binnenkant van een dakkapel worden de zijwangen en het plafond van de dakkapel voorzien van isolatiemateriaal. Dit kan bijvoorbeeld glaswol, steenwol, rotswol of kunststof isolatieplaten zijn. Het isolatiemateriaal wordt tussen de balken of het raamwerk van de dakkapel geplaatst en afgewerkt met gipsplaten of houten panelen. Door isolatiemateriaal aan de binnenkant van uw dakkapel aan te brengen, worden zowel de thermische als de akoestische isolatie van uw dakkapel verbeterd. Zo houdt u de warmte beter binnen en het geluid beter buiten.

Meer informatie over het isoleren van uw dakkapel?

Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden van een geïsoleerde dakkapel. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in. Net zo makkelijk!

Tijdens een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over alle mogelijkheden voor uw dakkapel.

Kozijnen vervangen voor betere isolatiewaarden

Een ander onderdeel van uw dakkapel dat u kunt renoveren, zijn de kozijnen. De kozijnen bepalen voor een groot deel de isolatie van uw dakkapel. Als uw kozijnen verouderd zijn, kan het verstandig zijn om ze te vervangen. Zo voorkomt u dat uw dakkapel gaat lekken of tochten. Het vervangen van uw kozijnen kunt u door Van Hattem Dakkapellen laten uitvoeren. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende soorten glas voor uw kozijnen, zoals HR of triple glas. Hoe beter het glas isoleert, hoe meer u bespaart op uw energiekosten.

Dakkapel isoleren kosten

De kosten voor het isoleren van uw dakkapel hangen af van de grootte, het materiaal en de afwerking van uw dakkapel. Ook de keuze voor een volledige of gedeeltelijke isolatie bepaalt de prijs. Op de lange termijn is het isoleren van uw dakkapel een goede investering, omdat u bespaart op onderhouds- en energiekosten, dankzij de verbeterde isolatiewaarden van uw dakkapel. Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!