Het team van Van Hattem Dakkapellen staat voor u klaar.

Uw wensen

Het realiseren van één of meerdere dakkapellen kan een heel trajecten en ervaring worden waaraan u voorbereid moet beginnen. Deze goede voorbereiding is heel belangrijk en voorkomt verrassingen achteraf. Graag informeren wij u over het traject wat dit met zich meebrengt.

Het begint vaak met een wens voor meer ruimte in huis. Wellicht heeft u anderen horen praten of over hun nieuwe ruimte-creërende aanwinst of heeft u bij iemand de nieuwe ruimte gezien na het plaatsen van een dakkapel.

Met dit idee gaat u wellicht in uw eigen woning meten en probeert u een voorstelling te maken hoe een dakkapel op uw woning u zal passen. Wordt de ruimte groter of plaatsen we een extra wand? Veel vragen die gaandeweg naar voren komen.

Wanneer u heeft besloten om uw woning d.m.v. één of meerdere dakkapellen te vergroten , nodigt u wellicht meerdere partijen uit. Elke organisatie bied zijn eigen oplossing en zal u adviseren in de diverse opties die zij bieden.

Doordat u verschillende adviseurs spreekt hoort u meerdere oplossingen, mogelijkheden en verschillende uitleg over materialen en opties. Hierdoor kan het best lastig zijn om de juiste keuze te maken. Ons advies is dan ook dat u na zo’n gesprek een kleine samenvatting maakt en de voor u belangrijke wensen en punten noteert. Als u de gesprekken noteert haalt u de informatie niet door elkaar en zal het totaal plaatje duidelijk zijn. Het is vervelend als een adviseur u iets heeft verteld, wat u uiteindelijk verwacht bij de organisatie waaraan u de opdracht gunt.

Wanneer onze adviseur samen met u een mooie oplossing heeft gevonden waarin uw wensen terugkomen en uw gevoel goed is wordt er een vervolgafspraak voor het technisch inmeten ingepland zodra u ons de opdracht gunt.

Voor het plaatsen van uw dakkapel(len) is het mogelijk dat u hiervoor een omgevingsvergunning nodig heeft. Dit hangt onder andere af van de ligging van de woning en de grootte van de dakkapel. Ook factoren als het bestemmingsplan van de gemeente en de welstandseisen spelen een rol. vereist. U kunt dit bij uw gemeente controleren. Van Hattem Dakkapellen kan u ondersteunen met het aanvragen van uw vergunning. Zodra uw aanvraag is vergund zal er zodra en alle materialen en opties binnen zijn zal er gestart worden met de bouw.

In de periode dat uw dakkapel(len) worden gebouwd kunt u starten met het leeghalen van de ruimten en de vloer, de muren, de inboedel en overige zaken in de ruimte waar de dakkapel wordt geplaatst, ter voorkoming van beschadigingen goed af te dekken. Op de dag dat uw Dakkapellen worden geplaatst dient namelijk de gehele vloer en de route naar d’r ruimten afgeplakt te zijn.

Uw dakkapel(len) word geplaatst op een nader in overleg met u te bepalen datum, onder het voorbehoud dat de weersomstandigheden dit toelaten.
U ontvangt ruim op tijd een plaatsing datum van ons. Het plaatsen van een dakkapel kan lawaai veroorzaken. Buurtbewoners kunnen hier hinder van onder vinden doordat de wegen en/of parkeerplaatsen even niet of lastig beschikbaar zijn. Het is daarom verstandig om uw buren op de hoogte te stellen van de werkzaamheden en eventuele overlast te beperken. Op de dag van plaatsing zal onze montageploeg met bussen en trailers bij u voor de woning komen te staan-Ook kunt u ruim op tijd uitzoek en overleggen over de benodigde ruimte die op de dag van plaatsing moet worden vrijgehouden voor de kraan, onze bussen en de trailer waarop uw dakkapel staat.